Crossovers DC films en series toch mogelijk

DC ziet zijn films en series als onderdeel van een multiversum.

Toen Warner Bros. onlangs zijn complete DC Comics-filmschema tot 2020 bekendmaakte, bleek dat de DC-series en DC-films waarschijnlijk geen crossover zullen krijgen. Dat kwam omdat Grant Gustin, die de rol van The Flash speelt in een serie van zender The CW, geen eigen film kreeg. In plaats daarvan mocht Ezra Miller tekenen voor de rol in de films. In een interview met Buzzfeed, legt Geoff Johns echter uit dat de films en series alsnog een crossover kunnen krijgen.

”We zien het als een multiversum,” begon hij. ”We hebben ons televisie-universum en ons filmuniversum. Maar ze bestaan allemaal naast elkaar.” Een crossover tussen de televisieseries en films blijft dus een mogelijkheid. ”Er zijn al jaren discussies over beiden. Je kunt nooit nooit zeggen. Misschien linken we op een dag een serie aan een film, als dat logisch is. Maar het creatieve proces waar we op dit moment doorheen gaan, is het spul te laten leven en ademen en iets op zichzelf te laten worden.”

Toch heeft Johns lof voor wat Marvel aan het doen is. Die studio, toch wel de grootste concurrent van DC als het aankomt op films en series, laat zijn films en series in hetzelfde universum bestaan. DC kiest er echter voor om de teams achter films en series zoveel mogelijk creatieve vrijheid te geven. Altijd rekening houden met wat in films en series is gebeurd, kan dat in de weg staan.

Een crossover tussen de Justice League in de bioscoop en series is dus nog gewoon een mogelijkheid!



NieuwsFilm

meest populair