Eerste clip(s) 'Avengers: Age of Ultron'

En Robert Downey Jr. kreeg de rillingen van het einde.

Na de aankondiging van gisteren, waarin Marvel zijn toekomstplannen tot 2019 onthulde, werd er tijdens televisieserie Agents of S.H.I.E.L.D. een nieuwe clip / teaser vrijgegeven van Avengers: Age of Ultron. Oorspronkelijk zou de eerste trailer Age of Ultron uitgezonden worden tijdens S.H.I.E.L.D., maar daar de beelden lekten, gaf de studio vorige week al de trailer vrij. Toch kon de studio dat niet over zich heen laten gaan en zijn er tijdens de uitzending van S.H.I.E.L.D. nog wat nieuwe beelden vrijgegeven. Deze lijken op wat tijdens de San Diego Comic-Con vertoond is. Hieronder de beelden!


Overigens hebben we ook nog een lage kwaliteitsversie van de beelden die gisteren tijdens het evenement vertoond werden. Die laten een verhitte discussie tussen Steve Rogers en Tony Stark zien.


Verder hebben veel filmwebsites die langs mochten komen op de set van de film hun stukken gepubliceerd. Dat zijn vooral interviews, en dus teveel om allemaal neer te zetten. Om die reden hebben we enkele interessante citaten voor jullie uitgelicht. Zo vertelde Robert Downey Jr. aan Slashfilm dat de film een interessantere derde akte zal krijgen dan normaalgesproken het geval is: ”Ik denk dat we er erg op mikken de derde akte de sterkste van de film te maken. […] We proberen wat meer af te stappen van het formulewerk. Zonder teveel weg te geven; ik dacht bij het lezen van de eerste versie, ‘Wauw, daar stapt men niet in de gebruikelijke valkuilen’.”

Verder vertelde Mark Ruffalo, die de rol van Bruce Banner / Hulk speelt, over de confrontatie tussen zijn personage en Iron Man. "Het is een beetje als in de film 'Cold Hand Luke'. Je denkt dat je me kunt verslaan en dan zal ik je helemaal in elkaar rammen. Het lijkt daar op, maar het is het natuurlijk helemaal niet. Er zit een verrassing in, een kleine twist."

Aan Collider vertelde Ruffalo meer over Paul Bettanys Vision. "hij is zo geweldig. Het idee van hem en waar hij vandaan komt. Hij is erg onafhankelijk. Het is een geweldig personage... en Ultron is fantastisch. Het is geweldig."

Chris Evans vertelde verder aan Buzzfeed over de uitdagingen waar Captain America voor staat. "Hij zoekt nog naar een thuis, waarschijnlijk een metaforisch thuis," begon Evans. "Hij heeft zich altijd op zijn gemak gevoeld als soldaat. En hij houdt van structuur. Hij werkt het beste als hij commando's krijgt. Maar als die dynamiek zich tegen hem keert... Nu is hij afhankelijk van zijn team, de Avengers en is er niemand meer die hen zegt wat ze moeten doen. Dus ze leunen erg op elkaar, zonder duidelijke commandostructuur. En ik denk dat Cap daarnaar op zoek is."

Ook ging Chris Hemsworth bij Buzzfeed nog kort in op de plek waar zijn personage heen gaat in deze film. "Hij ziet een heel andere kant van het conflict en een andere potentiële bedreiging. En staat daar een beetje middenin. Hij maakt echt een eigen reis.”

Tegen Yahoo! vertelde Mark Ruffalo tot slot nog dat het einde van de film alles moet veranderen. "Er zullen veel mensen geschokt zijn en veel losse draden die niet gemakkelijk aan elkaar verbonden kunnen worden. Het zet absoluut de stukken klaar voor een heel interessante toekomst. Daarover zei Downey Jr. nog dat hij "rillingen" kreeg en het vreemd vond dat "[z]ijn personage niet op die pagina" stond. En Chris Hemsworth voegde daaraan toe: "niemand van ons. Dat is waarom we de rillingen kregen: 'Wacht eens, ik moet een baan vinden!'"

In de film van regisseur Joss Whedon ontwikkelt Tony Stark (Downey Jr.) een leger van robots, geleid door de zelfbewuste robot Ultron (James Spader), om de wereldvrede te bewaken. Al snel begint Ultron echter te geloven dat de mensheid de grootste bedreiging is voor de wereldvrede en dus begint hij aan een queeste om die uit te roeien. Aan Stark, Captain America (Evans), Thor (Hemsworth), Black Widow (Scarlett Johansson), Nick Fury (Samuel L. Jackson), Hawkeye (Jeremy Renner) en Bruce Banner (Ruffalo) de taak hem daarvan te weerhouden.

Daarbij komen ze nog een boel andere superhelden tegen, waaronder Quicksilver (Aaron Johnson), Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) en Vision (Bettany). De superheldenfilm gaat op 23 april in première.v

NieuwsFilm

meest populair