Featured

Alles over 'Dumb and Dumber To'

Jim Carrey en Jeff Daniels zijn terug voor dit vervolg op de cultklassieker uit 1994.

door Jim Pedd op 10.11.2014 om 19:07 in Featured
Komende donderdag komt de film Dumb and Dumber To uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 13 november in première.

Dumb and Dumber To


Duur: 110 minutenGenre KomedieBudget: 35 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegieBobby Farrelly, Peter FarrellyScenario Peter Farrelly, Bobby Farrelly, e.a.Jim Carrey Lloyd ChristmasJeff Daniels Harry DunneLaurie Holden Adele PichlowKathleen Turner Freida FelcherRachel Melvin Penny Pichlow
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis
Na de idiote avonturen van Harry Dunne (Daniels) en Lloyd Christmas (Carrey) in de komedieklassieker uit 1994, zijn de prettig gestoorde vrienden geen steek wijzer geworden. Na een grap waar Lloyd twintig jaar voor uittrekt, gaat het dommige duo samen op pad omdat Harry net ontdekt heeft dat hij een dochter heeft. Dat komt goed uit, want Harry is op zoek naar een donornier. Maar de roadtrip naar zijn tienerdochter verloopt uiteraard niet zoals gepland. Als er ooit al een plan was..

Opstartproblemen

Er is lang gespeculeerd over dit mogelijke vervolg op Dumb and Dumber. Pas in oktober 2011 bevestigen de Farrelly broers dat ze werkten aan de film. Een jaar later was het scenario klaar en hadden Jim Carrey en Jeff Daniels getekend voor de film. Toch ging dat niet helemaal gemakkelijk, want Carrey besloot in juni 2012 uit het project te stappen en Warner Bros. werd daardoor niet enthousiast van de plannen. Daarnaast dreigde Jeff Daniels ook uit het project te stappen, als Carrey er niet aan mee zou doen.

De problemen werden nog groter in juni 2013, toen Warner Bros. de beslissing nam om niet verder te gaan met het project. Vriendelijk als de studio was, besloot Warner om toch de mogelijkheid te geven om de film bij een andere studio te maken. Red Granite was er als de kippen bij en gaf een budget van 35 miljoen dollar om de film te maken. Op 24 september 2013 konden toen de opnames van start en nu is de film er dan eindelijk.

Eerste reacties

Recensies van Dumb and Dumber To zijn er nog maar nauwelijks te vinden. Het betreft vooral vroege recensies, waarin nauwelijks op de film ingegaan mag of kan worden. Gelukkig hebben we wel al een cijfer op IMDb, dat enigszins een indicatie kan geven van de ontvangst van de film. Daar scoort de film een 8,2 op basis van 546 stemmen. Verder lezen we in enkele online recensies vooral dat de film op succesvolle wijze hetzelfde biedt als het origineel, op een manier die slaagt.

Box office prestaties

De verwachtingen van Dumb and Dumber To zijn hoog. De positieve reacties op de trailer maken dat experts verwachten dat de film goed gaat vallen bij het publiek. Voorspeld wordt daarom een openingsweekend van 37 miljoen dollar en een totale verdienste van 93 miljoen dollar in de Verenigde Staten. Wereldwijd zou de film dan zo rond de 250 miljoen dollar moeten uitkomen.

Kijken we naar de prestaties van het origineel, mogen we verwachten dat deze vervolgfilm een redelijke opbrengst gaat vergaren. Het origineel haalde namelijk 2.147.840 euro op in de Nederlandse bioscopen. De verwachting is dat dit vervolg die verdienste zal evenaren.

Trivia

Wordt twintig jaar na het origineel uitgebracht. De tijd die in de film verstreken is, klopt dus met de werkelijkheid. De derde film van de Farrelly broers waarin Carrey speelt, na de originele Dumb & Dumber en Me, Myself & Irene De eerste keer sinds Ace Ventura: When Nature Calls (1995), dat Carrey een personage opnieuw speelt.

•


•


•

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SunChaser

Avatar

Dat de film in Nederland t oude bedrag gaat evenaren is makkelijk met 20 jaar inflatie

Planethugo

Avatar

Op de een of andere manier heb ik hier toch erg veel zin in Smiley face

Olrik

Avatar

Ik ben fan van het eerste deel uit 1994 en ik ben zeer benieuwd of dit vervolg het succes van het eerste deel zal weten te evenaren.

AlPac

Avatar

Olrik "Ik ben fan van het eerste deel uit 1994 en ik ben zeer benieuwd of dit vervolg het succes van het eerste deel zal weten te evenaren."


+1 ik ben ook benieuwd, maar twijfel eraan.

Grendizer

Avatar

20 jaar is iets te laat als je het mij vraagt.

vleermuisman

Avatar

Ik weet niet wat ik ervan moet denken.. Ik hoop dat het een succes wordt puur vor Jim Carrey, ik gun het hem echt.

Annefleur

Avatar

Ben bang dat het weer veel van dezelfde grapjes zijn als in deel 1.. dat vind ik dan vaak wat minder aan sequels. Maar aangezien de trailer nog weinig laat zien, laat ik mij maar verrassen! Smiley face

NieuwsFilm

meest populair