Algemeen

Is dit de titel van een 'Frozen'-sequel?

Disney werkt volgens geruchten al hard aan plannen voor een vervolg op de meest succesvolle animatiefilm ooit.

door Zilko Tarici op 08.11.2014 om 17:23 in Algemeen
Disney heeft verschillende domeinnamen geregistreerd voor een nieuwe film, waardoor meerdere kenners denken dat de studio volop bezig is met een vervolg op de animatiehit Frozen.

Volgens Stitch Kingdom registreerde Disney vorige week donderdag meerdere domeinnamen die duiden op een project genaamd Strange Magic. Dit leidde tot de theorie dat Strange Magic wel eens de subtitel van een vervolg op Frozen zou kunnen zijn (ofwel: Frozen: Strange Magic).

Twee personages in de film uit 2013 referen naar prinses Elsa's ijskrachten als 'strange magic' (vreemde magie), wat de hoofdreden is van de speculatie. Disney heeft al laten weten een korte film te maken als spinoff van Frozen, en plant daarnaast een Broadway-musical en heel veel merchandise.

Anderen hebben gesuggereerd dat de domeinnamen wel eens te maken zouden kunnen hebben met Doctor Strange, maar normaal is het zo dat Marvel deze domeinnamen zelf registreert, en niet Disney.

Frozen bleek vorig jaar de meest succesvolle animatiefilm ooit, na wereldwijd 1,3 miljard dollar in het laatje te hebben gebracht.

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Frozen-sequel is één van de slechtste idees in jaren.

M0vieFreak

Avatar

Een vervolg hoeft zeker niet.

Ed Crane

Avatar

benjamin "Frozen-sequel is één van de slechtste idees in jaren."


En, aangezien de film ruim 1 miljard dollar heeft opgehaald, ook één van de meest logische ideeën is jaren ;)

benjamin

Avatar

Ed Crane "En, aangezien de film ruim 1 miljard dollar heeft opgehaald, ook één van de meest logische ideeën is jaren ;)"

Op basis van potentiële winst wel, maar dit was echt gewoon een uniek en afgerond geheel.

Glennekeeeee

Avatar

benjamin "Op basis van potentiële winst wel, maar dit was echt gewoon een uniek en afgerond geheel."


misschien wel maar disney moet de kas ook spijzen en als een film zoveel ophaalt is het uitzonderlijk en zelfs raar in deze tijd dat er geen sequel zou komen...

JamesBond

Avatar

Glennekeeeee "misschien wel maar disney moet de kas ook spijzen en als een film zoveel ophaalt is het uitzonderlijk en zelfs raar in deze tijd dat er geen sequel zou komen..."


Jammergenoeg wel...

benjamin

Avatar

JamesBond "Jammergenoeg wel..."

In plaats van dat iemand gewoon zou kijken en zien dat het niet eens nodig is om een sequel van iets te hebben om geld op te brengen zoals 'Frozen' eigenlijk wel bewezen heeft...

ridjieddo

Avatar

Enige wat goed aan Frozen is:

meanrat

Avatar

Wat ook kan is een sequel op Hocus Pocus. Alhoewel, dat was ooit het gerucht. Eerder dit jaar werd bekend dat ze echter wel degelijk met een heksenfilm bezig zouden zijn i.s.m. Tina Fey. Wellicht is het die film, omdat ik Strange magic nu niet echt bij Frozen vind passen.

http://deadline.com/2014/07/hocus-pocus-disney-tina-fey-untitled-witch-project-799046/

horizon

Avatar

Logisch van Disney. En voor de merchandise zullen verdere avonturen van Anna en Elsa natuurlijk een goudmijn zijn.

Banned

Avatar

Logisch dat dit er komt… Maar of dit het origineel eer aan doet. Ik vond Frozen niet bijster goed. Het raakte me geen minuut en al die personages en het grootste deel van het verhaal ben ik ondertussen vergeten.

Ed Crane

Avatar

benjamin "In plaats van dat iemand gewoon zou kijken en zien dat het niet eens nodig is om een sequel van iets te hebben om geld op te brengen zoals 'Frozen' eigenlijk wel bewezen heeft..."


Nou ja Frozen is een kinderfilm en kinderen willen graag meer delen. Ik ken weinig kinderen die malen om argumenten in de trant van 'een vervolg is niet nodig', 'een vervolg doet artistiek afbreuk aan het origineel', 'een vervolg maken ze vooral om het geld' etc.... Ik kan een waslijst films bedenken waar ik liever geen vervolg op zie dan Frozen.

benjamin

Avatar

Ed Crane "Nou ja Frozen is een kinderfilm en kinderen willen graag meer delen. Ik ken weinig kinderen die malen om argumenten in de trant van 'een vervolg is niet nodig', 'een vervolg doet artistiek afbreuk aan het origineel', 'een vervolg maken ze vooral om het geld' etc.... "

Maar dat betekent niet dat volwassen filmmakers (die wel beter weten) kinderen geen kwaliteit moeten aanbieden.

Ed Crane

Avatar

Er is een verschil tussen dat het voor niet-kinder standaarden niet nodig is een vervolg te maken en dat een vervolg meteen 'geen kwaliteit' betekent. Lijkt me sterk dat ze meteen rommel gaan maken.

Djoker

Avatar

Ah bah, een melk-sequel, nee dank je!

Frozen is naar mijn mening vreselijk overrated. Het is mij een raadsel dat deze film financieel de meest succesvolle animatiefilm te aller tijden is!?

Gelukkig ben ik blijkbaar niet de enige met zo'n mening: Click

benjamin

Avatar

Djoker "Gelukkig ben ik blijkbaar niet de enige met zo'n mening: Click"

Dat tweede argument moet zowat één van de zwakste argumenten zijn dat ik in jaren gehoord dat: de film is slecht omdat het niet een simpel 'goed vs. slecht'-verhaaltje met duidelijke 'bad guy' vertelt maar iets anders probeert...

horizon

Avatar

Mee eens, dat tweede argument is eigenlijk juist een reden waarom de film wel zijn eigen goede kwaliteiten heeft.

Chrischzz

Avatar

Ach.. Waarom zou een film studio niet een vervolg op zijn eigen productie mogen maken?
Of het nodig is laat ik in het midden..

Het is hun franchise.. niet die van de "fans".


IK kan uren kijken naar Else die haar haar los gooit en naar het balkon loopt.. zo!

bigmichiel

Avatar

Vond de eerste film al enorm slecht, maar ben daar een van de weinige in. Deel 2 zal er sowieso wel komen.

starbass

Avatar

Inderdaad de slapste (eerste) film uit de Disney stal. Grootste cliche op cliche, saaie characters (geen ontwikkeling) en saaie liedjes.

NieuwsFilm

meest populair