Walt Disney plant animatiefilms 'Zootopia' en 'Moana' voor 2016

De trekt het animatieloze 2015 meteen weer recht.

Afgelopen weekend is in de States de nieuwste Walt Disney animatiefilm in première gegaan. Zoals verwacht scoort ook Big Hero 6 weer goed. De fan moet echter wel even wachten op de volgende animatiefilm van de entertainmentreus, aangezien er voor volgend jaar geen titel op het programma staat. Disney compenseert dit door twee titels in te plannen voor 2016.



De eerste animatiefilm is Zootopia van regisseur Byron Howard, bekend van Bolt (2008) en Tangled (2010). Ruim een jaar geleden kregen we al een eerste indruk op deze titel over de sluwe vos Nick Wilde. Deze vos wordt onterecht beschuldigd van een misdaad en slaat daarom noodgedwongen op de vlucht. Hij wordt op de hielen gezeten door agent Judy Hopps, een konijn. Toch weten ze elkaar te vinden als ze het op moeten nemen tegen de échte slechterik van de film. Zootopia verschijnt in de States op 4 maart 2016.



De tweede titel in 2016 is het recent aangekondigde Moana van Ron Clements en John Musker, bekend van de Disney klassiekers The Little Mermaid en Aladdin. De animatiefilm wordt omschreven als een bewegelijke en avontuurlijke CG-animatiekomediefilm en gaat over een bevlogen tiener die de onmogelijke uitdaging aangaat om de zoektocht van haar voorouders te volbrengen. Moana staat gepland voor 23 november 2016.



NieuwsFilm

meest populair