Iedereen moet een kant kiezen in TV-spot 'The Hobbit: The Battle of the Five Armies'

En Smaug valt aan op een nieuwe poster.

Na de trailer (beter bekeken) van vorige week is er nu een eerste TV-spot vrijgegeven voor Peter Jacksons The Hobbit: The Battle of the Five Armies. Daarin vertelt Gandalf (Ian McKellen) dat iedereen een kant moet kiezen. Uiteraard is er ook een doembrenger in de vorm van Balin (Ben Stott) die vindt dat er niet gewonnen kan worden. Overigens hebben we ook nog een nieuwe poster, waarop we zien hoe draak Smaug (Benedict Cumberbatch) aanvalt. Die vind je onderaan dit bericht, hier eerst de tv-spot.


De keuze waar McKellens Gandalf naar refereert is uiteraard die tussen de vijf legers die ten tonele verschijnen, allemaal met het idee om Erebor en zijn immense rijkdom te veroveren. Tegen het begin van de film zal die in handen zijn van Thorin (Richard Armitage) en zijn compagnons en dat komt al snel onder druk te staan. Thorin raakt al snel betoverd door het geld en kan geen goede keuzes meer maken. Pogingen van Bilbo (Martin Feeeman) om hem tot bedaren te brengen mislukken, en daarom moet hij een wanhopige en gevaarlijke keuze maken.

Maar er zijn ook andere en veel grotere gevaren. Gandalf (Ian McKellen) ziet namelijk dat de gevaarlijke vijand Sauron (Cumberbatch) enorme legers met Orcs stuurt naar de Lonely Mountain. Als de duisternis nadert, moeten dwergen, elven en mensen besluiten zich te verenigen of zich te laten vernietigen. Bilbo vecht ondertussen voor zijn leven en de levens van zijn vrienden tijdens de epische strijd van de vijf legers, waarin de toekomst van de Midden-aarde aan een zijden draadje hangt.



NieuwsFilm

meest populair