'Gravity' krijgt opvallende "Space Silent"-versie

Diamond Luxe Blu-Ray schakelt Oscar-winnende muziek van Steven Price uit.

Verleden jaar was Alfonso Cuaróns sci-fi drama Gravity een enorme hit. Het wist eerder dit jaar zelfs zeven Oscars te winnen, onder meer voor de muziek van Steven Price. Opvallend genoeg krijgt de film volgend jaar een speciale Diamond Luxe Blu-Ray-uitgave, waarop een "Space Silent"-versie staat; een uitvoering zónder de muziek van Price.

Wie goed heeft opgelet, merkte waarschijnlijk op dat er tijdens de scènes in de open ruimte geen ondersteunende muziek was te horen. Alleen als één van de twee hoofdrolspelers Sandra Bullock en George Clooney zich in een ruimtestation bevond of als er werd gefilmd vanuit een helm, dan was de muziek van Price te horen. In de Diamond Luxe-versie is die muziek dus verdwenen en krijgen we waarschijnlijk alleen geluidseffecten en dialoog te horen.

In de States verschijnt de schijf op 10 februari in de schappen. Het is nog niet bekend of we deze versie ook in een Nederlandse uitvoering kunnen aanschaffen.



Met deze stille(re) versie zal bijvoorbeeld aangetoond kunnen worden in welke mate muziek invloed heeft op de kijkervaring. Een andere eigenschap van de toekomstige Blu-Ray uitgave van Gravity is dat de schijf audio bevat met 'Dolby Atmos Technology'. Hieronder een video waarin regisseur Cuarón ingaat op 'Dolby Atmos sound':



NieuwsFilm

meest populair