Star Wars dag in Londen

Het British Film Institute heeft in december een Star Wars dag op het programma.

In december organiseert het British Film Institute een Science Fiction programma genaamd Sci-Fi: Days of Fear and Wonder, met als een van de hoogtepunten een Star Wars dag op zaterdag 13 december. Hier zullen Star Wars Episode IV: A New Hope (1977), Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back (1980) and Star Wars Episode VI: Return of the Jedi (1983) vertoond worden met speciale gasten. Wie dat zijn, zal over de loop van de komende weken worden aangekondigd.

Naast de filmvertoningen is er ook een verkiezing waarbij publiek dat zich het best heeft uitgedost als karakters uit de films prijzen kunnen winnen. 's Avonds is er een feest met een space thema in het restaurant van BFI Southbank, waarbij de ruimte wordt omgetoverd tot Mos Eisley Cantina.

Andere hoogtepunten van het Sci-Fi: Days of Fear and Wonder programma vormen een vertoning van Blade Runner: The Final Cut, die pas in 2015 in de bioscoop zal worden uitgebracht, een Q&A met Alex Garland over Ex Machina en een speciaal event rond Blakes 7 met onder meer castleden Paul Darrow en Michael Keating.



NieuwsFilm

meest populair