Japanse acteur Ken Takakura overleden

Japanse Clint Eastwood overleden op 83-jarige leeftijd.

Ken Takakura, die ook wel bekend stond als de Japanse Clint Eastwood vanwege zijn stoïcijnse rollen, is afgelopen 10 november op 83-jarige leeftijd overleden aan kanker. Het nieuws van zijn overlijden werd echter vandaag pas bekend gemaakt na zijn begrafenis.

Takakura begon zijn carrière bij de Toei Filmstudio in 1955 en brak in de jaren zestig door in Japan dankzij zijn rollen in yakuza films. Later maakte hij de stap naar Hollywood waar hij onder meer in Black Rain van Ridley Scott speelde en Mr Baseball tegenover Tom Selleck.

Volgens Takakura was zijn succes bij het publiek te danken aan de manier waarop zij met zijn rollen kon identificeren. “Ze zagen hoe mijn personages een onverbiddelijk standpunt innamen wanneer ze het opnamen tegen absurd onrecht,” vertelde hij in een interview aan Japansubculture.com in 2013. “Het ging er niet om dat mijn personage enkel naar een zwaardgevecht ging, maar het ging erom dat mijn personage alles zou opofferen om de mensen die voor hem belangrijk zijn te beschermen.”

De laatste jaren speelde Takakura wat minder rollen. In 2012 was hij voor het laatst te zien op het witte doek in de Japanse film Anata e van Yasuo Furuhata.



NieuwsFilm

meest populair