The Graduate-regisseur Mike Nichols overleden

Regisseur van onder meer Closer en Charlie Wilson's War werd 83 jaar.

De Amerikaanse filmregisseur Mike Nichols is woensdag 19 november op 83-jarige leeftijd overleden. James Goldston, de directeur van de Amerikaanse nieuwszender ABC, waar echtgenoot van Nichols Diane Sawyer werkt, maakte de dood van Nichols bekend. Volgens hem was zijn dood onverwacht en laat hij naast vrouw Diane drie volwassen kinderen en vier kleinkinderen achter.

Nichols maakte zijn regiedebuut met Who' s Afraid of Virginia Woolf met Richard Burton en Elizabeth Taylor. De film kreeg dertien nominaties waaronder die voor beste regie. De film verzilverde vijf nominaties maar Nichols verloor van Fred Zinnemann voor A Man for All Seasons. Het jaar erop won hij wel voor The Graduate. Naast zijn imposante oeuvre achter de filmcamera, regisseerde hij vele toneelstukken en won hij bij elkaar negen Tony' s. De laatste nam hij in 2012 in ontvangst voor de revival van Death of a Salesman, geschreven door Arthur Miller.

Nichols behoort tot de weinige (op dit moment 14) mensen die zich een GOTA winnaar mocht noemen. Hij won namelijk een Oscar-, Grammy-, Emmy- en Tony-award.

Lees hier meer over zijn beste films.



NieuwsFilm

meest populair