Chris Pratt was eigenlijk te dik voor 'Guardians of the Galaxy'

De toekomstige 'Jurassic World' acteur en regisseur James Gunn waren het er echter wel over eens.

De laatste Marvel film Guardians of the Galaxy mag dan wel wereldwijd een succes zijn met diens totale bioscoop opbrengst van 770 miljoen dollar, het maken van de film zelf bezat wel één belangrijke hinderpaal. Regisseur James Gunn wist namelijk niet wat hij er van moest denken om Delivery Man-acteur Chris Pratt in één van de belangrijkste rollen te zien, namelijk die van Star-Lord. Hij vond hem eigenlijk te mollig voor de hoofdrol.

"Ik vond het maar een krankzinnig idee om de dikke kerel uit Parks And Rec in de leidende rol van onze superheldenfilm te casten. Ik wilde hem eigenlijk niet eens ontmoeten. Maar na de auditie dacht ik: 'Tja, verdorie, hij is zwaarlijvig, maar als dat betekent dat we 's werelds eerste zwaarlijvige superheld hebben gevonden dan vind ik dat best.'"

Pratt (35 jaar) vond het wel een vermakelijke kwestie. Hij zei: "Je kan een pratende wasbeer maken die er levensecht uitziet. Waarom kan ik niet gewoon dik zijn?" Uiteraard bleef het daar niet bij. Als voorbereiding op de film besloot Pratt te trainen totdat hij een wasbord kreeg. "Ik vond de uitdaging wel leuk," legde hij uit.

De toekomst heeft nog genoeg in petto voor Pratt. In 2015 zal hij in een nieuwe Jurassic Park film spelen en de vervolgen op Guardians of the Galaxy en The Lego Movie zullen ook niet lang op zich laten wachten. Maar wat de man van Anna Faris ook graag zou willen doen is regisseren. "Ik moet altijd mijn woorden doorslikken. Wanneer ik op de set ben zou ik graag iedereen willen vertellen wat ze moeten doen. Dat zou geweldig zijn en sneller resultaat boeken. En daar werk ik naartoe. Ik wil beheersing hebben. Over wat dan ook. Daarnaast moet ik beter worden in schrijven, want de dingen die ik heb gepend wilt niemand kopen. Misschien nu wel, omdat mijn naam eraan verbonden zou zijn, maar dat zou een slechte film opleveren. Daarom wil ik er voor zorgen dat ik hard aan het werk blijf. Ik denk dat ik dat wel zal doen. Dat hoop ik."



NieuwsFilm

meest populair