Featured

Alles over 'Gooische Vrouwen 2'

Vervolg op één van de meest succesvolste Nederlandse films ooit.

door Jim Pedd op 01.12.2014 om 18:05 in Featured
Komende donderdag komt de film Gooische Vrouwen 2 uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 4 december in première.

Gooische Vrouwen 2


Duur: 106 minutenGenre Drama, Komedie, RomantiekBudget: Onbekend
...
...
...

Cast & Crew:
RegieWill KoopmanScenario Frank HoutappelsLinda de Mol Cheryl MoreroTjitske Reidinga Claire van KampenSusan Visser Anouk VerschuurLies Visschedijk Roelien GrootheezePeter Paul Muller Martin Morero
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis
Als Claire totaal veranderd terugkomt uit Burkina Faso herkennen haar vriendinnen haar amper. Voor Cheryl is de maat vol als ze ontdekt dat Martin haar voor de zoveelste keer bedriegt: ze zet in op een echtscheiding. Anouk, ook ongelukkig in de liefde, dreigt een eetprobleem te ontwikkelen. Roelien gaat juist in op het huwelijksaanzoek van Evert. Een even noodlottig als bizar ongeval voert de vriendinnen naar de besneeuwde bergtoppen van Oostenrijk.

Een korte geschiedenis

Tussen 2005 en 2009 was de serie Gooische Vrouwen op de Nederlandse televisie te zien. De serie was in eerste instantie te volgen op Talpa en vervolgens op RTL 4. In totaal telde deze 42 afleveringen, verspreid over vijf seizoenen. Slechts eenmaal won de serie een Gouden Televizier-Ring.

De serie was verder uitermate populair bij het grote publiek. Geen wonder dus dat al in 2009 besloten werd tot het maken van een film rond de serie. Het duurde tot de zomer van 2011 voordat de film draaide, voornamelijk omdat scenarist Frank Houtappels toentertijd geen passend verhaal kon vinden voor de personages Willemijn en Roelien.

Dat lukte uiteindelijk dus wel en na een slechts 23 dagen in de bioscoop, werd de film al diamant: deze trok 1 miljoen Nederlanders naar de bioscopen. Niet gek dus dat RTL besloot tot het maken van nog een film. Hiervoor keerden uiteraard weer alle hoofdrolspelers en mensen die achter de schermen meewerkten aan de eerste film terug.

Een derde film lijkt trouwens uitgesloten, als we Linda de Mol mogen geloven. Zij vertelde aan de Telegraaf: "Gooische vrouwen 3? Dat lijkt me uitgesloten." Maar dat zei ze in 2011 ook over een tweede film, dus het zou zomaar kunnen dat de dames zo rond december 2016 weer in de bioscoop te zien zijn...

Eerste reacties

Het is nog de vraag hoe goed de vervolgfilm ontvangen gaat worden. We hebben uiteraard nog geen eerste reacties, en kijken daarom terug naar de eerste film in de franchise voor een indicatie. In onze recensie van de eerste film, gaven we de film 3.5 sterren. De film was misschien niet geweldig, maar wel "een van de betere Nederlandse speelfilms van de afgelopen tijd."

Omdat de mensen die zich bezighielden met de eerste film en de serie ook voor deze film zijn teruggekeerd, verwachten we dat Gooische Vrouwen 2 ook redelijk goed ontvangen zal worden.

Box office prestaties

We hoeven ons niet af te vragen of Gooische Vrouwen 2 een box office succes gaat worden. De eerste film in de franchise is namelijk één van de best verdienende Nederlandse films ooit en het kan dus niet anders of dit vervolg wordt ook een grote hit. Of de film het succes van Gooische Vrouwen gaat evenaren is natuurlijk wel de vraag...

Die verdiende in maar liefst twintig weken in de Nederlandse bioscopen een totaalbedrag van 15.030.754 euro. Gedurende een periode van vijf weken verdiende de film meer dan een miljoen euro aan de Nederlandse box office. De verwachting is dat dit vervolg het weliswaar minder goed zal doen, maar alsnog miljoenen gaat omzetten in de Nederlandse bioscopen.

Trivia

Toen Gooische Vrouwen nog een serie was, werd deze gesponsord door een matrassenfabrikant, die een matras had dat verkocht werd als het Gooische matras. Bijna speelde Nelly Frijda een rol in de serie, maar ze bedankte omdat ze vond dat haar beoogde rol teveel leek op haar personage in Flodder. Linda de Mol haalde haar inspiratie voor de serie uit Amerikaanse series als Desperate Housewives en Sex and the City.

•


•


•
1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Arteron

Avatar

...voornamelijk omdat scenarist Frank Houtappels toentertijd geen passend verhaal kon vinden voor de personages Willemijn en Roelien.

Dat lukte uiteindelijk dus wel...


Vind dit niet dat dit als 'uiteindelijk gelukt' te benoemen is, aangezien ze gewoon gekozen hebben om Willemijn totaal uit de film te laten... Is dus geen passend verhaal voor hun 2.

nieuwslaatste nieuws

meest populair