Video

Eerste volledige trailer 'Jurassic World'

Veel dino's en actie in deze prachtige trailer.

door Jim Pedd op 26.11.2014 om 14:38 in Video
Na een teaser eerder deze week, is er nu de volledige trailer voor Colin Trevorrows Jurassic World. Eigenlijk zou de trailer pas in de nacht van donderdag op vrijdag vrijgegeven worden, maar vermoedelijk heeft Universal besloten de beelden eerder vrij te geven vanwege de te verwachten hype rond de trailer van Star Wars: The Force Awakens.

Deze vierde film in de franchise speelt zich tweeëntwintig jaar na de gebeurtenissen in Jurassic Park af. Er bevindt zich op Isla Nublar nu een volledig functionerend dinosaurussenpark, met de naam Jurassic World, precies zoals John Hammond zich ooit voorgesteld had. Het nieuwe park is in bezit van de Masrani Corporation. Als de bezoekerscijfers na een aantal succesvolle jaren teruglopen, laat het bedrijf een nieuwe attractie maken. Maar al snel blijkt weer dat de natuur zich niet laat controleren en loopt de boel heel snel mis…

In de film worden rollen gespeeld door Chris Pratt (Owen), Bryce Dallas Howard (Claire), Vincent D'Onofrio (Morton), Nick Robinson (Zach), Ty Simpkins (Gary), B.D. Wong (Dr. Henry Wu), Irfan Khan (Simon Masrani), Jake Johnson (Lowery), Brian Tee (Katashi Hamada), Lauren Lapkus, Omar Sy, Katie McGrath en Andy Buckley.

De honderdvijftig miljoen dollar kostende spektakelfilm gaat op 11 juni 2015 in première.

90 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Bilbo

Avatar

Wauw, dit ziet er geweldig uit. Interessant plot ook, kan een zeer spannende film opleveren. Ook zeer mooie CGI!

Beau

Avatar

Ziet er GEWELDIG uit.

ridjieddo

Avatar

Waarom lijkt het alsof de CGI hier slechter uit ziet dan de CGI uit de eerste film?

StarWars2015

Avatar

ridjieddo "Waarom lijkt het alsof de CGI hier slechter uit ziet dan de CGI uit de eerste film?"
Omdat de film nog niet af is?

Wow wat een trailer :W

Silverwing

Avatar

Leuk totdat ik "genetically engineered hybrid" hoorde. Mijn interesse is een beetje afgenomen :'(

Olrik

Avatar

Ziet er goed uit!
De trailer sprak me beslist aan en alles zag er behoorlijk gelikt uit, maar ik heb m'n twijfels betreft die nieuwe dinosaurus.

MisterMarvel

Avatar

Ik weet het niet. Opzich kan het best een leuke film zijn en ziet de CGI er ook wel goed uit maar blijf het "zelf dino's maken" niet echt een verhaal wat ik bij Jurrassic Park vind horen. Ik blijf bij het defecte park :p

benjamin

Avatar

Het "zelf dino's maken" kan ik nog enigszins in meegaan omdat het knoeien met de natuur thema is bij Jurassic Park, maar bij die tamme raptors blijf ik m'n bedenkingen hebben.

xarkov

Avatar

Omg, this is gonna suck so hard. They made a creature that is so intelligent ... is this a prequel for Predator?

Glennekeeeee

Avatar

Ow yeah! leuke trailer :D met een tikkeltje nostalgie qua scènes naar de eerste. de dino's zien er niet op elk shot even top uit maar daarin geef ik ze het voordeel van de twijfel. na de trailer van spider 2 zeiden we ook allemaal, wat een kut-effects zijn me dat maar waar niemand iets kon op aanmerken in de film zelf was allesins de effecten!
kijk er naar uit!

nicolaas1982

Avatar

Fenomenaal!
wauwwwwwwwwwwww
Sprakeloos hier......

xarkov

Avatar

Airbender "Goeie trailer, deed me beetje denken aan Godzilla, maar de dino's zien er slecht uit."


Idd, hetzelfde als de Godzilla trailer. Dat belooft weinig goeds. Daarnaast vind ik de CGI ook niet echt denderend. En wzzp met de space bollen waar ze in cruisen.

Waarom moet het een mutant zijn? Waarom kan het niet gewoon fout gaan met bestaande dino's? Why the sci-fi? Oja, Sci-fi is hip nu.

Jurassic World had zich uitstekend geleend voor een duister tintje. Kijk maar naar de 2e helft van de eerste. Regen, modder, donker. Ik zie nu veel te veel licht.

Nova1989

Avatar

Trailer is prima, ook met die hints van het 1ste deel erin (John Williams theme) Love it!

Roeltje

Avatar

Fenomenaal is overdreven, maar ik vind dit toch een puike trailer. Ik heb deel 2 en 3 niet gezien, maar de sfeer van deel 1 zit hier zeker goed in. Jammer van de dino's, ik hoop maar dat die er in de film beter uit zien, want dit is nog niet.....klaar. Toch kijk ik hier wel naar uit.

woiter

Avatar

Dit lijkt wel een trailer voor een B-film

Pete_027

Avatar

Ziet er goed uit, maar krijg niet het 'WOW dit moet ik zien' gevoel bij het bekijken van de trailer.

Hoop wel dat de T-Rex bruut overkomt in de film en het niet meteen aflegt tegen die hybrid.

Jammer dat John Hammond dit niet meer mag meemaken.

DeMuizenkoning

Avatar

Nette trailer, ik vind de CGI juist wel goed uitzien, ik ben meer bang voor het over-acteerwerk dat ik ook soms wat te veel vond in de vorige delen. Maar voor de rest ziet het er goed uit :Y

Yanggie

Avatar

benjamin "Het "zelf dino's maken" kan ik nog enigszins in meegaan omdat het knoeien met de natuur thema is bij Jurassic Park, maar bij die tamme raptors blijf ik m'n bedenkingen hebben."


Hoe kom je bij tamme raptors? Je bedoelt dat stukje dat ze uit de kooien rennen en Pratt inhalen zonder enige interesse om hem aan flarden te scheuren?
Wellicht rennen/rijden ze allemaal weg voor iets waar ze de bejesus bang voor zijn.
Laten we niet te snel conclusies gaan trekken.

xarkov

Avatar

"She kills everything that moves." Really? Everything? Of misschien alleen een klein groepje (zoals de trailer suggereert) dat over het eiland uit de handen van Predator (de dino) probeert te blijven.

xarkov

Avatar

Yanggie "Laten we niet te snelle conclusies gaan trekken."


hmmm xD

Muufley

Avatar

Yanggie "Hoe kom je bij tamme raptors? Je bedoelt dat stukje dat ze uit de kooien rennen en Pratt inhalen zonder enige interesse om hem aan flarden te scheuren?
Wellicht rennen/rijden ze allemaal weg voor iets waar ze de bejesus bang voor zijn.
Laten we niet te snelle conclusies gaan trekken."


Dat was exact mijn gedacht ook, nergens had ik de indruk dat er tamme raptors waren.

Steve-O

Avatar

Ziet er leuk uit!! Ik snap wel waarom ze met de "nieuwe" dino zijn gekomen maar ik vraag me af of het ook echt z'n vruchten gaat afwerpen.

VFX zien er goed uit voor een eerste trailer. Nog dik een halfjaar te gaan, dit gaat er zeker goed uitzien!

Favoriete moment uit de trailer is de Mosasaurus, dat word echt geweldig :D Hopelijk komt ie in IMAX

blijfaandegang

Avatar

Muufley "Dat was exact mijn gedacht ook, nergens had ik de indruk dat er tamme raptors waren."


GOOD DINO vs. BAD DINO

According to our source, there will be lots of Dino on Dino fighting, as some of the Dinos are "good guys" that are trained by Chris Pratt's character. The raptors and T-Rex are among the "trained" good dinosaurs.

Read more at http://www.joblo.com/movie-news/exclusive-spoilery-details-on-jurassic-world-the-park-the-dinos-more#Q0TVvztpAzCjk3JO.99


http://www.joblo.com/movie-news/exclusive-spoilery-details-on-jurassic-world-the-park-the-dinos-more

benjamin

Avatar

Yanggie "Hoe kom je bij tamme raptors? "

Het feit dat daar al langer dan vandaag een gerucht over was en een shot in deze trailer haast de raptors en Pratt als een team toont waarbij zij worden losgelaten om de andere slechte dino te stoppen

Vleeshaak

Avatar

Hybrid idee was misschien niet helemaal nodig, maar ik ga deze zeker kijken.

YOLO

Avatar

Ik ben wat gereserveerd tot vreugde. Ik krijg meer de indruk dat ik naar de herhaling van JP 1 zit te kijken. Ik hoop echter dat het niet zo is. Ik vind het verhaal in een film belangrijker dan CGI. JP1 had weliswaar baanbrekende CGI en het had de 1e DTS soundtrack, maar het verhaal van JP1 was ook erg leuk.

ridjieddo "Waarom lijkt het alsof de CGI hier slechter uit ziet dan de CGI uit de eerste film?"
Dit moet mij denken aan Has CGI Gone Too Far? van Nostalgia Critic. Hij legt dat heel goed uit (en waarom JP1 CGI wel goed werkte). Ondanks dat het een trailer is en de CGI nog moet worden opgepoetst, ben ik bang dat het niet beter zal worden.

Enfin, het is maar een trailer. Aangezien ik PUC heb, ga ik sowieso wel naar JW.

Steve-O "Hopelijk komt ie in IMAX"

Komt in IMAX

Yanggie

Avatar

benjamin "Het feit dat daar al langer dan vandaag een gerucht over was en een shot in deze trailer haast de raptors en Pratt als een team toont waarbij zij worden losgelaten om de andere slechte dino te stoppen"


Juist, geruchten...
Die heb ik ook allemaal gelezen. Ik zeg niet dat ze niet waar kunnen zijn of dat jouw perceptie van dat stukje per definitie de verkeerde is.
Enige wat ik aan wil geven is dat je niet het beeld of verwachting van een film moet verpest, door geruchten die je hoort of leest op het internet, voordat het uitkomt.

benjamin

Avatar

Yanggie "Juist, geruchten..."

... en beelden uit de trailer.
Yanggie "Enige wat ik aan wil geven is dat je niet het beeld of verwachting van een film moet verpest, door geruchten die je hoort of leest op het internet, voordat het uitkomt."

Of die in de trailer voorkomen zeker, want het laatste wat trailers willen is de verwachtingen over een film beïnvloeden...

Frietgezicht

Avatar

Geen Omar Sy in de trailer toch? Die zal vast gelijk gepakt worden door die slimme dino.

Turbowizard

Avatar

Omg. Ik vond het wel super vet. Sommige dino s kunnen idd nog wat touch gebruiken. Die bollen vind ik ook gaaf. Technologie is zover dat dat zou kunnen. Ik zou ook liever zo dino s zien dan in een auto dat zicht belemmerd. En als ze alles mkn zoals deel 1 dan is daar weer commentaar op.

Vind het idee juist vet dat ze een nieuwe soort hebben gemaakt. Ze spelen god net als in deel 1 maar dan op een andere manier. De cgi as chriss pratt achtervolgt word ziet er goed uit. D rex heeft lange armen zo te zien met lange nagels. Beetje raptor achtig.

Die wterdino s ook vet maar daar vond ik de cgi het minst.

En rex gaat echt niet dood , die fout maakte ze met deel 3.

Oke de raptors naat chris s rennen is gek maar denk niet onmogelijk. Leeuwen en tijgers zijn ook wilde gevaarlijke beesten maar in et circus opgevoed door mensen doen ze ook trucjes.

De sfeer voelt goed. En we krijgen ook nog echte verwijzingen naar deel 1 bij de auto die op zijn kop ligt. Wil dt graag zien.

Dat stukje dat honderden mensen in de winkelstraat weg rennen. Super. Word een dikke scene denk ik.

Ik wil meer zien en kan echt niet wachten op deze film.

Yanggie

Avatar

benjamin "Ik zou een trailer niet direct een gerucht dat je hoort of leest noemen."


Again, dat is slechts jouw interpretatie van wat daar gebeurd.
En dan nog, zou dat echt zo erg zijn? Als ze daadwerkelijk getemd zijn.
Dat hele verhaal van Jurassic Park is een kruising tussen fantasie en science fiction. En zou het door dit gevalletje zijn volledige geloofwaardigheid kwijt zijn?
Zo'n film is voor mij niets meer dan puur vermaak. Het is geen hoogwaardig Discovery docu of een Walking With Dinosaur spin off.

Banned

Avatar

Ik heb hier een Jurrasic Park gevoel bij. Dat is een goed teken zeker ? CG was wel niet altijd dat en Chris Pratt… nee sorry dit werkt niet. Hij lijkt zo van de set van Guardians of the Galaxy te zijn gewandeld. Ga constant aan die tegenvaller moeten denken.

benjamin

Avatar

Yanggie "Again, dat is slechts jouw interpretatie van wat daar gebeurd. "

Want een beeld van raptors die losgelaten worden gevolgd door eentje waar ze broederlijk naast de hoofdpersoon lopen, is daar ingestoken om de interpretatie te wekken dat ze wild zijn en gevaarlijk?

Yanggie "Zo'n film is voor mij niets meer dan puur vermaak. Het is geen hoogwaardig Discovery docu of een Walking With Dinosaur spin off."

Beweerde soms iemand dat dit wel een docu was?

Banned "Ga constant aan die tegenvaller moeten denken. "

Dat ligt dan meer aan jou dan aan Pratt of de casting.

xarkov

Avatar

Als het Dino vs. Dino wordt heb ik weer hope. Mit's het niet als een Transformer gedaan is.

ntt

Avatar

Ik ben een enorme JP fan. En kan niet begrijpen wat hier zo goed aan is!
Bij het zien van de trailer vielen mij de schoenen uit. Een witte haai van 6 meter zag eruit als een goudvisje komop man, een hybride dino die me doet denken dat dit deep bleu see 2 is en dan die tamme raptors serieus? ?
Kom me niet met die domme theorieën dat ze allemaal bang zijn, het is allang bekend dat Pratt een dompteur speelt die raptors en andere vleeseters tamt en kunstjes bijbrengt. Weet niet wie bij Univsal de zak met geld getrokken heeft maar stamp die man ff de laan uit. Sorry dat ik dit nu al zeg naar het zien van een trailer.
de film wordt net zo'n hybride griezel als die gekruiste dino niet om aan te zien!! Hoop niet dat iedereen zo enthousiast is anders krijgen we ook nog sequels hiervan.
Enfin ik kijk gewoon het origineel en Lost world!!

dvhmark

Avatar

Turbowizard "
Vind het idee juist vet dat ze een nieuwe soort hebben gemaakt. Ze spelen god net als in deel 1 maar dan op een andere manier. De cgi as chriss pratt achtervolgt word ziet er goed uit. D rex heeft lange armen zo te zien met lange nagels. Beetje raptor achtig.
"

Volgens mij is dat niet de T-Rex, maar juist de hybrid. ;)

M0vieFreak

Avatar

Trailer ziet er goed uit. De CGI word natuurlijk wel beter.

StarWars2015

Avatar

Niet zeuren over de CGI, het duurt nog zeker 5 maanden voordat de film af is en in de bios verschijnt. De poort waar veel mensen over vallen, is een scene wat alleen in de trailer zit. De echte poort in de film is wel echt (niet CGI) gemaakt en zal dus op een andere manier dan dit in beeld worden gebracht.

seppe

Avatar

Dit ziet er toch verschrikkelijk matig uit. Snap al die positieve reacties hier niet. Kijk alleen al naar de poorten van het park.

Frietgezicht

Avatar

dvhmark "Volgens mij is dat niet de T-Rex, maar juist de hybrid. ;)"


Idd.
Trouwens officieel bekend gemaakt dat de hybrid een kruising is van een T-Rex,slang, Raptor en Sarah Jessica Parker.

MikeyMo

Avatar

Ja nee, ze zullen eens een herbivore dinosaurus maken :D

Paranoid

Avatar

Ik hoop niet dat ze de raptors tam maken, dat lijkt me echt niks. Ook vind ik het minder dat er weer kinderen in zitten. Ik hoef echt geen slechte kindacteurs te zien. Daarnaast is het een aardige trailer.

Turbowizard

Avatar

dvhmark "Volgens mij is dat niet de T-Rex, maar juist de hybrid. ;)"


Dat schreef ik ook ... D-REX. Is allang bekend dat die nieuwe dino de naam D-rex heeft. diabolus rex. Die heeft lange armen net als een raptor en rent achter chris aan.

ik zag dat iemand die jp fan is bijna walgt van deze trailer en hoopt op geen vervolg films. Ik hoop op veel meer vervolgfilms. Er zijn behalve jp geen films met dino terwijl die zich er juist zo voor lenen.

Steve-O

Avatar

Frietgezicht "Geen Omar Sy in de trailer toch? Die zal vast gelijk gepakt worden door die slimme dino."

afbeelding

ridjieddo

Avatar

Frietgezicht "Idd.
Trouwens officieel bekend gemaakt dat de hybrid een kruising is van een T-Rex,slang, Raptor en Sarah Jessica Parker."


Hahahaha you just made my day Friet! Nu moet Bayern alleen nog winnen en dan ben ik helemaal zoet!

aspers

Avatar

YEAHHH :W :W

party in my pants...

ISIM

Avatar

CGI experts hierzo, als ik jullie was zou ik rrichting hollywood gaan :9.
Zeker bioscoop waardige film.

d3c3pticon0608

Avatar

Yanggie "Hoe kom je bij tamme raptors?"


Ik zag vanmiddag een gelekte trailer met daarin een shot van Chris pratt die een raptor temt.

Verder ontzettend gave trailer. Laat het maar heel erg snel 11 juni worden! Heb alle vertrouwen in deze film. Het ziet er in ieders geval nu al stukkeb beter uit dan deel 3 haha.

Nielsgibby10

Avatar

Chris Pratt is volgens mij de nieuwe goldblum, wat een goed iets is. Net als de zelfgemaakte dino. Maar voor de rest: de slechte cgi, tamme raptors en dat het park weer dezelfde fout maakt zijn echt een nee

Roeltje

AvatarIk denk dat Steve bedoelt dat hij hoopt dat de film in IMAX verschijnt in Nederland. Want dat is namelijk niet altijd het geval.

Stijnosso

Avatar

Is dit de nieuwe Jurassic Park trailer of een remake van de Godzilla trailer?

Secret1994goesFilm

Avatar

Nice, enige wat ik miste: de soundtrack van Jurrasic Parc :S

Mellie

Avatar

Een vierde Jurassic Park!

Ik ben persoonlijk wel blij dat ze iets anders proberen dan de t-rex en rAptors...
Nu nog hopen dat het een geslaagd verhaal wordt!

Vind de trailer wel prima!

jaime91

Avatar

Ik ben ook erg enthousiast! Mooie trailer, en die muziek is echt prachtig!

Goov25

Avatar

"Prachtig" "Fenomenaal"
Niet woorden die ik zou gebruiken, maar het ziet er zeker gelikt en tof uit! Wordt vast weer een mooie actieprent. En dino's die de boel op stelten zetten... altijd pret gegarandeerd! :E

horizon

Avatar

benjamin "Het feit dat daar al langer dan vandaag een gerucht over was en een shot in deze trailer haast de raptors en Pratt als een team toont waarbij zij worden losgelaten om de andere slechte dino te stoppen"

Jep, dat zag er vrij duidelijk uit als Raptors die bij hem hoorden op dat moment.

Trailer was leuk. Dino's zagen er goed uit. Verhaal lijkt me ... matig...

YOLO

Avatar

Roeltje "Ik denk dat Steve bedoelt dat hij hoopt dat de film in IMAX verschijnt in Nederland. Want dat is namelijk niet altijd het geval."

En jij denkt dat Pathé geen JW in IMAX gaat draaien. O+
En ja ik weet dat niet elke film de NL IMAX zalen heeft gehaald zoals John Wick, Bang Bang! (Bollywood film), The Maze Runner.

Hoe dan ook of JW in Nederlandse IMAX gaat draaien of niet. Jurassic World krijgt een IMAX 3D Experience en hiermee was de vraag gewoon beantwoord. ;)

meanrat

Avatar

Nah...matigjes hoor. Genetische manipulatie...nieuwe dino...oeps...gaat iedereen opeten. Erg onorigineel. CGI ziet er belabberd uit. Houden jullie jezelf maar voor de gek dat er nog aan gewerkt zal worden, maar ze zullen echt geen trailer uitbrengen als de CGI van de trailer niet klaar is.

FilmMaster

Avatar

Zie toch liever practical effects.

Darthmar

Avatar

Weet niet wat ik hiervan moet denken. De CGI is matig vooral met die grote waterdinosaurus. Het verhaal met een genetisch gemanipuleerd roofdier want een dinosaurus kan je het dan niet noemen. Waarom niet 1 van de vele andere carnivore dinosaurussen kiezen? En dan jagen op de dat beest met getemde velociraptors? WTF!
De slechterikken uit de eerste films zijn nu schoothondjes?!

Het geheel doet het niet voor me.

Kamajiisama

Avatar

Hmmmm ...net zo spannend sfeertje als de eerste Jurassic Park (1993) trailer :+
Ben heel erg benieuwd ..., van mij mag het gewoon in ouderwets 2D ...,maar helaas 8-)

Moviemagic

Avatar

Er was een typische jurrasic park-deuntje in de trailer, maar eigenlijk vond ik hem niet passen. Het was op een moment dat er een spannend muziekje ingezet zou moeten worden. Ik denk wel dat veel mensen dit gaan bekijken in de bioscoop.

Ed Crane

Avatar

meanrat "Nah...matigjes hoor. Genetische manipulatie...nieuwe dino...oeps...gaat iedereen opeten. Erg onorigineel. CGI ziet er belabberd uit. Houden jullie jezelf maar voor de gek dat er nog aan gewerkt zal worden, maar ze zullen echt geen trailer uitbrengen als de CGI van de trailer niet klaar is."


Dat is anders vrij standaard praktijk hoor.

BakkieKoffie

Avatar

Deel 1 valt niet te overtreffen, maar dit lijkt me een erg leuk vervolg!

Ed Crane

Avatar

xarkov "Waarom moet het een mutant zijn? Waarom kan het niet gewoon fout gaan met bestaande dino's? Why the sci-fi? Oja, Sci-fi is hip nu."


Dan heb ik nieuws voor je: de eerste drie Jurassic Park-films zijn óók sci-fi; er bestaat niet écht ergens een eiland met gekloonde dinosaurussen.

Ed Crane

Avatar

Mijn voorspelling/ theorie over de tamme raptors etc.:

In het eerste Jurassic Park-boek wordt de genetische manipulatie besproken. Aangezien er geen 100% volledig DNA van de dino's bestaat (er zijn gaten in het DNA ontstaan door het fossilisatieproces en de tijd etc.) wordt dit opgevuld met ander DNA van bijvoorbeeld kikkers. Dat zit ook in de film. Dat de dinosaurussen, die allemaal vrouwtjes zijn, zich toch kunnen voortplanten wordt als ik het me goed herinner in het boek ook wel toegeschreven aan de invloed van het kikker-DNA (die kunnen van geslacht veranderen als dat nodig is).

In het boek leidt dit tot de discussie in hoeverre de dinosaurussen wel authentiek zijn, aangezien er op Jurassic Park überhaupt geen dinosaurussen zijn die 100% genetisch identiek zijn aan degenen van miljoenen jaren geleden waar ze uit gekloond zijn. Ze zullen in sommige eigenschappen nét iets anders zijn. Dit leidt tot het idee dat je dan ook bepaalde eigenschappen bewust een klein beetje kunt aanpassen zonder dat het publiek het echt doorheeft.

Zo wordt specifiek het idee besproken een Raptor zo aan te passen dat ie minder agressief is en iets geschikter voor het publiek, wat meer 'dierentuin-achtig', makkelijker te temmen, beheersen etc..

En zo gok ik dus dat dat precies is wat men in Jurassic World heeft gedaan: de Raptors (en eventueel sommige andere dino's) zijn zo aangepast dat ze meer zo zijn als een pretparkpubliek wil: er moeten shows mee kunnen worden gegeven, kunstjes mee worden gedaan etc. Ook heeft men ongetwijfeld nog in het achterhoofd wat er fout ging in de originele Jurassic Park met de Raptors etc.

M.a.w., het lijkt mij dat de makers dit alles met opzet doen.

Ed Crane

Avatar

"Paranoid" "Ik hoef echt geen slechte kindacteurs te zien."


benjamin "En nog wat beeldjes voor de liefhebbers


Wel, wat dat betreft vond ik Simpkins in Iron Man 3 en Robinson in Kings Of Summer niet al te slecht."


Vond ik Chloe Moretz in Kick-Ass toch cooler :+

eltorro

Avatar

De trailer maakt wel veel los bij iedereen :P

Geen slechte CGI gezien in de trailer, alleen veel meer dan in de andere films. Bijvoorbeeld als ze door de poort gaan van Jurassic Park, waar het in de eerste film nog echte bomen en struiken waren, is het hier één en al CGI.

Maar dat maakt eigenlijk niet heel veel uit, de trailer ziet er dik uit en zo te zien stelen de dino's gewoon weer de show. Het enigste wat echt stoort is de nadruk op de kleur blauw de hele tijd, waarom niet gewoon weer groen of bruin.

Frietgezicht

Avatar

Ed Crane "Mijn voorspelling/ theorie over de tamme raptors etc.:

In het eerste Jurassic Park-boek wordt de genetische manipulatie besproken. Aangezien er geen 100% volledig DNA van de dino's bestaat (er zijn gaten in het DNA ontstaan door het fossilisatieproces en de tijd etc.) wordt dit opgevuld met ander DNA van bijvoorbeeld kikkers. Dat zit ook in de film. Dat de dinosaurussen, die allemaal vrouwtjes zijn, zich toch kunnen voortplanten wordt als ik het me goed herinner in het boek ook wel toegeschreven aan de invloed van het kikker-DNA (die kunnen van geslacht veranderen als dat nodig is).

In het boek leidt dit tot de discussie in hoeverre de dinosaurussen wel authentiek zijn, aangezien er op Jurassic Park überhaupt geen dinosaurussen zijn die 100% genetisch identiek zijn aan degenen van miljoenen jaren geleden waar ze uit gekloond zijn. Ze zullen in sommige eigenschappen nét iets anders zijn. Dit leidt tot het idee dat je dan ook bepaalde eigenschappen bewust een klein beetje kunt aanpassen zonder dat het publiek het echt doorheeft.

Zo wordt specifiek het idee besproken een Raptor zo aan te passen dat ie minder agressief is en iets geschikter voor het publiek, wat meer 'dierentuin-achtig', makkelijker te temmen, beheersen etc..

En zo gok ik dus dat dat precies is wat men in Jurassic World heeft gedaan: de Raptors (en eventueel sommige andere dino's) zijn zo aangepast dat ze meer zo zijn als een pretparkpubliek wil: er moeten shows mee kunnen worden gegeven, kunstjes mee worden gedaan etc. Ook heeft men ongetwijfeld nog in het achterhoofd wat er fout ging in de originele Jurassic Park met de Raptors etc.

M.a.w., het lijkt mij dat de makers dit alles met opzet doen."


Of je kijkt gewoon de film en dan zie je het vanzelf :P

Ed Crane

Avatar

Dan is het geen voorspelling hè

Aangezien nogal wat mensen vallen over getemde Raptors, dacht ik, ik laat er ff een theorietje op los.

Ereptile

Avatar

KIPPENVEL!!! :W :W :W Enorm mooie trailer! Maar wat betreft die geruchten over getemde Raptors, het lijkt er wel op. Ook hebben ze inderdaad de traditionele look van de Raptors overgenomen. En niet de huidige versie met veren.

ridjieddo

Avatar

Ed Crane "Dan is het geen voorspelling hè

Aangezien nogal wat mensen vallen over getemde Raptors, dacht ik, ik laat er ff een theorietje op los."


Bij IGN Rewind Theater zeggen ze vrijwel hetzelfde dus je zal er niet veel naast zitten (niet dat de mensen van IGN alles weten ofzo).

xarkov

Avatar

Ed Crane "Dan heb ik nieuws voor je: de eerste drie Jurassic Park-films zijn óók sci-fi; er bestaat niet écht ergens een eiland met gekloonde dinosaurussen."


:(

En ik maar denken dat er echt een eiland was. Wat ik met sci-fi bedoel is de beelden buiten de dino's om. Die space bol waar ze in cruisen. De high tech trein & het Sea World achtig stadium doen me allemaal nogal sci-fi aan.

AlPac

Avatar

xarkov ":(

En ik maar denken dat er echt een eiland was. Wat ik met sci-fi bedoel is de beelden buiten de dino's om. Die space bol waar ze in cruisen. De high tech trein & het Sea World achtig stadium doen me allemaal nogal sci-fi aan."


Inderdaad, de eerste 3 zijn volgens mij wel wat realistischer. Dat wil niet zeggen dat ik niet naar de film uitkijk, integendeel de trailer i veel belovend.

Serafijn

Avatar

Die "RUUUUUUNNNN!" krijs is wel echt een regelrechte verwijzing naar Laura Dern in deel 1 :D

Ed Crane

Avatar

xarkov ":(

En ik maar denken dat er echt een eiland was. Wat ik met sci-fi bedoel is de beelden buiten de dino's om. Die space bol waar ze in cruisen. De high tech trein & het Sea World achtig stadium doen me allemaal nogal sci-fi aan."


Sea World is toch geen sci-fi? Disney-parken hebben toch ook een monorail? Het is niet iets uit The Jetsons of zo, zo'n bol moet nu ook gewoon te maken zijn met de technologie die we hebben. Dat ding zweeft toch niet? Je kunt toch ook al gewoon decennia in een glazen bol de diepzee in? Het enige échte sci-fi dat ik zie is toch echt het idee van gekloonde dino's, zoals ook in de andere films. :P

Totalmovie

Avatar

Ed Crane "Sea World is toch geen sci-fi? Disney-parken hebben toch ook een monorail? Het is niet iets uit The Jetsons of zo, zo'n bol moet nu ook gewoon te maken zijn met de technologie die we hebben. Dat ding zweeft toch niet? Je kunt toch ook al gewoon decennia in een glazen bol de diepzee in? Het enige échte sci-fi dat ik zie is toch echt het idee van gekloonde dino's, zoals ook in de andere films. :P"
Ja precies !

pmw84

Avatar

Mooi gemaakt, leuk plot ook. Alleen sommige CG scenes zien er cheap uit. Dat stukje dat camera over het eiland gaat en een trein voorbij rijdt en stukje dat haai opgehangen is en wordt opgegeten door krokodil? Beweging van het water en "krokodil" zagen erg nep uit

Maar goed ik ga hem sowieso zien

Serafijn

Avatar

pmw84 "Mooi gemaakt, leuk plot ook. Alleen sommige CG scenes zien er cheap uit. Dat stukje dat camera over het eiland gaat en een trein voorbij rijdt en stukje dat haai opgehangen is en wordt opgegeten door krokodil? Beweging van het water en "krokodil" zagen erg nep uit

Maar goed ik ga hem sowieso zien"
Da's een mosasaurus volgens mij. Wel leuk dat ze de waterdino's eens meenemen. Da's in de boeken al veel eerder.

Kayton

Avatar

Ziet er allemaal behoorlijk goed uit. Laat maar komen.

Decepticon

Avatar

Strakke, goede en spannende trailer! Kwa opbouw en muziek en ze laten niet teveel zien.
Het ziet er ook goed uit.

Ed Crane

Avatar

Ik hoop het beste voor de film. Ik ga er natuurlijk sowieso heen, want dino's op het grote doek = bioscoopkaartje (tenzij ze kunnen praten zoals in die Walking With Dinosaurs-film), maar het doet me toch ook wel een beetje denken aan Jaws 3-D (m.n. dat Mosasaurus-Sea-World-gebeuren)...

Ed Crane

Avatar

iAmRenzo "Volgens mij ziet het origineel er nog beter uit dat dit... ik vind de cgi tegenvallen.

Daarnaast merk ik uit de trailer op dat je wel even wat zaken in je brein moet uitschakelen. Bijvoorbeeld je herinneringen over deel 1. De nieuwe generatie gaat graag opnieuw het wiel uitvinden maar dan met moderne monorails, onhandige draaiende plastic ballen en dino show's. Gevaarlijk? Nee joh. Gaat het mis? Jazeker, anders hebben we geen film."


Hoho, ten tijde van Jurassic Park 1 was een CD-Rom, zo'n auto op een rail, dinobotten scannen met een echo-apparaat, een computernetwerk dat draait op een unix-systeem, een gif-plaatje etc. ook hypermodern ja! :( ;)

iAmRenzo "Gevaarlijk? Nee joh. Gaat het mis? Jazeker"


Ik hoop het wel ja, en daar ga ik heerlijk van genieten ook!

Maar uiteraard heb je wel gelijk. Kom op, zo'n gigantische Mosasaurus en dan alleen zo'n klein richeltje/ beetje stroom tussen dat titanische beest en een massa lekkere hapjes :B

nieuwslaatste nieuws

meest populair