Matthew McConaughey moet villain spelen in 'The Stand'

'The Walkin’ Dude' lijkt gevonden.

Eerder deze week hoorden we dat Josh Boone‘s verfilming van Stephen Kings geliefde boek 'The Stand' uit vier delen moet gaan bestaan. Ook meldde Boone dat hij een cast nodig heeft die het publiek zal moeten wegblazen. De eerste is volgens The Guardian al binnen. Acteur Matthew McConaughey zou namelijk bijna rond zijn voor de rol van Randall Flagg, de voornaamste slechterik in de film.

Het personage Flagg is een belangrijk personage en moet slechts vier of vijf helden voor zich dulden in The Stand. Hij is min of meer de fysieke manifestatie van het kwaad en verscheen ook in andere boeken van King. Flaggs bijnaam luidt 'The Walkin’ Dude'.

McConaughey heeft in het verleden aangegeven dat hij graag meewerkt aan een grote franchise. Op dit moment is de gewilde acteur te zien in Interstellar en wist afgelopen jaren indruk te maken in films als Dallas Buyers Club (2013), The Wolf of Wall Street (2013), Mud (2012) en The Lincoln Lawyer (2011) en de HBO-serie True Detective (2013).

De opnames moeten voor The Stand begin volgend jaar van start gaan en het zou zomaar kunnen dat we het eerste deel in de vierluik eind 2016 in de bioscoop kunnen verwelkomen.



NieuwsFilm

meest populair