Vrouwelijke hoofdrol 'Ben-Hur' naar Nazanin Boniadi

Ze is vooral bekend vanwege haar rol in de tv-serie 'Homeland'.

Nazanin Boniadi, bekend van de tv-serie Homeland, gaat de vrouwelijke hoofdrol spelen in de Ben-Hur remake van Timur Bekmambetov. Voorheen leek de rol nog te gaan naar Ayelet Zurer en ook Gal Gadot was een tijdje in beeld, maar uiteindelijk is het Boniadi die haar handtekening heeft gezet. Ze speelt Esther, dochter van de slaaf Simonides.

Ben-Hur, gebaseerd op het boek (1880) van Lew Wallace, vertelt het verhaal van de vrienden Judah Ben-Hur (Jack Huston), een Joodse prins, en Messala, de zoon van een Romeinse belastinginner. Messala (Toby Kebbell) vertrekt voor vijf jaar naar Rome voor een opleiding, en keert met een complete andere instelling. Messala maakt Judah en zijn religie belachelijk, en als tijdens een processie die langs Judahs huis loopt een dakpan per ongeluk valt en de gouverneur raakt, verraadt Messala zijn jeugdvriend. Judah wordt als slaaf verkocht en zijn moeder en zus tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld. Judah overleeft het, en zweert wraak te zullen nemen. Dat eindigt allemaal in de beroemde wagenrennen.

Morgan Freeman speelt Ildarin, de man die Ben-Hur klaarstoomt voor de races. De opnames gaan begin 2015 van start en de beoogde release vindt plaats op 18 februari 2016.

NieuwsFilm

meest populair