'Gooische Vrouwen 2' breekt eigen record

Nog voor de officiële release was de film al Gouden.

Gisteren, nog voor de officiële release vandaag, brak Gooische Vrouwen 2 al haar eigen bezoekersrecord. Tijdens de voorpremières gingen al meer dan 100.000 mensen naar de bioscoop, waarmee de film al de status van Gouden Film behaalde. Dat is nog geen enkele andere Nederlandse titel ooit gelukt, maakte Independent Films bekend.

De eerste Gooische Vrouwen-film behaalde de Gouden Film status op de dag van de release. Nu is de status dus al bereikt tijdens de voorpremières. Vanmiddag nog werd de prijs aan regisseur Will Koopman en bedenkster en hoofdrolspeelster Linda de Mol uitgereikt.

In de film komt Claire (Tjitske Reidinga) totaal veranderd terug uit Burkina Faso en herkennen haar vriendinnen haar amper terug. Voor Cheryl (De Mol) is de maat vol als ze ontdekt dat Martin (Peter Paul Muller) haar voor de zoveelste keer bedriegt: ze zet in op een echtscheiding. Anouk (Susan Visser), ook ongelukkig in de liefde, dreigt een eetprobleem te ontwikkelen. Roelien (Lies Visschedijk) gaat juist in op het huwelijksaanzoek van Evert (Leopold Witte). Een even noodlottig als bizar ongeval voert de vriendinnen naar de besneeuwde bergtoppen van Oostenrijk.

Lees hier de recensie van FilmTotaal., of hier onze special over de film.



NieuwsFilm

meest populair