Programma competitie Sundance Festival bekend

Michael Fassbinder en Chiwetel Ejiofor te zien in films.

De organisatie van het Sundance festival heeft bekend gemaakt welke films zijn geselecteerd voor de competitie van het festival. Dit jaar spelen er bijzonder veel grote namen mee in de gekozen producties. Zo zal X-Men ster Michael Fassbender de hoofdrol spelen in de spannende western Slow West van John MacLean en is Chiwetel Ejiofor naast Chris Pine te zien in Z For Zachariah.

De openingsfilm zal de Australische productie Strangerland worden, met Nicole Kidman en Joseph Fiennes. Verder zijn in de competitiefilms ook producties te zien met Cynthia Nixon, Jack Black, Alexander Skarsgard en Sarah Silverman.

Een van de highlights van het festival vormt ongetwijfeld de discussie die zal worden gehouden over het maken van films met Robert Redford en George Lucas.

Het Sundance Film Festival is het grootste Amerikaanse filmfestival voor de onafhankelijke film dat jaarlijks plaatsvindt in januari in Utah. Veel onafhankelijke filmmakers zoals Quentin Tarentino en Kevin Smith zijn dankzij dit festival doorgebroken. De volgende editie zal worden gehouden van 22 tot en met 31 januari 2015.



NieuwsFilm

meest populair