Actrice Joanna Dunham overleden

The Greatest Story Ever Told actrice werd ontdekt door Marilyn Monroe.

Britse actrice Joanna Dunham, die bekend werd door haar rol als Maria Magdalena in The Greatest Story Ever Told tegenover Charlton Heston, is afgelopen week op 78-jarige leeftijd overleden.

Dunham begon haar carrière in het theater en speelde mee in het gezelschap van de Old Vic. Ze brak door toen ze de hoofdrol kreeg in Franco Zeffirelli's productie van Romeo and Juliet, waarmee vijf maanden door Amerika werd getourd. Tijdens een opvoering in New York zou Marilyn Monroe haar gespot hebben, waarna ze de jonge actrice aanraadde voor de rol van Maria Magdalena in The Greatest Story Ever Told.

De rol ging naar Dunham maar tijdens het filmen, kwam ze erachter zwanger te zijn. Dat paste natuurlijk niet helemaal in het verhaal, dus werd haar buik met allerlei cameratechnieken en kostuums verborgen gehouden. De film was een groot succes en kreeg vijf Oscarnominaties.

Dunham verdeelde hierna haar tijd tussen film-, tv- en theaterproducties. In de cultclassic The House That Dripped Blood speelde ze naast Peter Cushing en Christopher Lee.



NieuwsFilm

meest populair