Marvel vindt zijn 'Doctor Strange'

Benedict Cumberbatch schittert vanaf oktober 2016 in de bioscoop.

Variety meldde het een tijd geleden al, maar nu is er de officiële bevestiging. Benedict Cumberbatch voegt zich bij het filmuniversum en mag de rol van superheld en magiër Doctor Strange spelen. Hij is de eerste acteur die gecast is in de film van regisseur Scott Derrickson.

Stephen Vincent Strange is een voormalig neurochirurg die de controle over zijn handen verliest en daarom over de wereld reist. In de Himalaya leert hij over magie en wordt hij de nieuwe Sorcerer Supreme, de belangrijkste beschermer van de Aarde tegen magische bedreigingen. Hij zal naar verluidt een belangrijke rol gaan spelen in het tweedelige Avengers: Infinity War.

Over de casting vertelde producent Kevin Feige: ”Het verhaal van Stephen Strange heeft een acteur nodig die grote diepte en oprechtheid over kan brengen. In 2016 zal Benedict het publiek laten zien wat Doctor Strange zo’n uniek en meeslepend personage maakt.”

Eerder werden acteurs als Ethan Hawke, Ewan McGregor, Joaquin Phoenix, Jack Huston, Ryan Gosling en Colin Farrell genoemd voor de hoofdrol in de film. Zij werden het dus allemaal niet. Doctor Strange draait vanaf 28 oktober 2016 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair