Opnames Stephen Kings 'IT' gaan zomer 2015 van start!

Cary Fukunaga (True Detective) zal de film regisseren.

Vulture sprak onlangs met producent Dan Lin (The Lego), waarin hij bevestigt waar Stephen King-fans al een tijdje op hopen: een big-budget filmversie van het boek IT uit 1986. De opnames van de film moeten volgend jaar van start gaan, onder regie van Cary Fukunaga (True Detective).

''Het idee is om te beginnen met de pre-productie in maart en dat de opnames in de zomer van start gaan. Cary ontwikkelt projecten graag langere tijd, en hij houdt zich al drie tot vier jaar met IT bezig. We vinden het allemaal geweldig dat hij zolang bij het project betrokken is gebleven. Je kunt erop rekenen dat het geweldig wordt.''

Zoals eerder aangekondigd, zal het 1100 pagina's tellende boek worden opgesplitst in twee film. De eerste film zal zich richten op een entiteit die zeven kinderen in Derry, Maine terroriseert in de gedaante van een clown. In het tweede deel keren deze kinderen vervolgens als volwassenen terug naar Derry om het schepsel voor eens en altijd uitschakelen. Lin benadrukt verrassend genoeg dat Fukunaga alleen heeft getekend voor de regie van het eerste deel, en waarschijnlijk alleen aan het script van het tweede deel mee zal schrijven. Je zou denken dat New Line Cinema Fukunaga probeert vast te leggen voor beide films, maar het zou zomaar kunnen dat de regisseur zich door zijn onlangs verkregen populariteit zich ook wil richten op andere projecten.

''Het boek is zo episch dat het verhaal gewoon niet in één film past en we de personages niet voldoende kunnen uitdiepen'', aldus Lin. Er wordt verder niet vermeld of de tijdsperiodes van de jaren '50 en de jaren '80 worden behouden of dat er een modernere aanpak zal worden toegepast. We weten in ieder geval wel dat King zijn zegen aan het project heeft gegeven.

''Het belangrijkste is dat Stephen King zijn zegen heeft gegeven'', vervolgt Lin. ''We wilden de film niet maken zonder zijn zegen, en we waren ontzettend blij dat hij het script geweldig vond. Dit is de versie die de studio moet maken, waren zijn exacte woorden. Dat was erg bevredigend om te horen.''

Fukunaga schreef het script van IT samen met Chase Palmer en David Kajganich. Lin produceert de film samen met David Katzenberg, Doug Davison en Seth Grahame-Smith. Het boek werd eerder verfilmd door Tommy Lee Wallace als een twee-delige, drie uur durende miniserie voor ABC, waarin Tim Curry de rol van Pennywise de clown speelde.



NieuwsFilm

meest populair