Fillipijnse filmmaker Lav Diaz 7 en 8 december in EYE

Q&A als onderdeel van Culture in Action week.

De Filipijnse filmmaker Lav Diaz komt naar Amsterdam voor de voorstellingen van zijn films op 7 en 8 december in het Amsterdamse EYE. Zijn speelfilm Mula sa kung ano ang noon (From What Is Before) zal op 7 december te zien zijn en zijn documentaire Mga anak ng unos (Storm Children: Book One) op 8 december. Beide vertoningen worden gevolgd met een Q&A met deze filmmaker.

Diaz komt naar Nederland voor de Culture in Action: Prins Claus Awards Week die plaats vindt van 7 t/m 12 december op meerdere plaatsen in het land. Onder de noemer Culture in Action delen de laureaten van de Prins Claus Prijzen 2014 hun werk met het publiek.

Lav Diaz is een van de laureaten 2014. Hij verwierf recentelijk bekendheid met zijn ‘slow cinema’, waarmee hij de internationale filmindustrie uitdaagt. Met zijn film Mula sa kung ano ang noon (From What Is Before) schetst hij een portret van een Filipijns dorp ten tijde van dictator Marcos’ schrikbewind in de jaren zeventig. In zijn documentaire Mga anak ng unos (Storm Children: Book One) laat hij zien hoe de tyfoon Yolanda die in 2013 de Filippijnen trof, een stad aan de kust in een post-apocalyptische chaos heeft veranderd.

Kijk voor informatie over de kaartverkoop op www.eye-film.nl.



NieuwsFilm

meest populair