Fraai boek - The Hobbit Motion Picture Trilogy: Location Guidebook

Ideaal om mee te nemen naar Nieuw-Zeeland.

[/url]

The Hobbit Motion Picture Trilogy Location Guidebook

Auteur:Ian BrodiePagina's:176Release:2014Taal:Engels
Uitgeverij:Harper CollinsDruk:1Uitvoering:Paperback
ISBN:978-1-7755-4026-7


Ian Brodie staat er in Nieuw-Zeeland om bekend een groot Tolkien fan te zijn. De beste man bracht tot dusverre al drie locatieboeken uit rond de Lord of the Rings-films van [url=http://www.filmtotaal.nl/persoon.php?id=26955]Peter Jackson en komt nu met een boek over de opnamelocaties van de Hobbit-trilogie. The Hobbit Motion Picture Trilogy Location Guidebook is zeer uitgebreid en brengt een hele reeks locaties die gebruikt werden tijdens de opnames van de film naar voren.

Het boek dient als een handige gids op Nieuw-Zeeland en laat specifiek de locaties zien waar delen van de film opgenomen zijn. Zo neemt Bordie je dus mee op een prachtige reis door het gigantische en veelzijdige land en toont hij precies wat waar is opgenomen.



De omschrijvingen in het boek zijn bijzonder gedetailleerd en bieden veel mooie informatie. De opzet is ongeveer als volgt: Allereerst introduceert Brodie een provincie van Nieuw-Zeeland. Dat doet hij bijvoorbeeld aan de hand van een Maori-mythe. Daarna komt Brodie met prachtige natuurfoto's waar je in gedachten de sets van de films bij mag denken.

Kijken we specifiek naar Queenstown, komt Brodie dus eerst op de proppen met een oude mythe. Volgens een Maori-legende zou in op de plek van het meer Wakatipu een demon een mooi meisje ontvoerd hebben. Haar geliefde redde haar op het moment dat het monster sliep en stak hem in brand. Het monster viel om en zijn lichaam liet een grote afdruk achter in het landschap, dat nu bekend staat als Lake Wakapitu.

Vervolgens komt Brodie toe aan de locaties die in Queenstown gebruikt zijn. Vooral de grote bergen die daar liggen spelen een rol in de films. De shots uit het begin van An Unexpected Journey, waarin we zien hoe Thorin (Richard Armitage) zijn volk, nadat ze gevlucht zijn uit Erebor, over het land leidt, zijn daar gemaakt. Maar ook Beorns (Mikael Persbrandt) hut ligt in ergens Queenstown.

De besprekingen gaan vaak gepaard met nuttige websites, autoroutes die je kunt rijden en een GPS-locatie. Daardoor voelt het boek erg compleet en als een handige gids om je weg te leren in Nieuw-Zeeland, mocht je daarheen gaan met de intentie een Hobbit-rondreis te maken, of gewoon een paar van de opnamelocaties willen bekijken.



De veelzijdigheid van The Hobbit Motion Picture Trilogy: Location Guidebook is opvallend. In dit boek zie je niet alleen veel prachtige foto's van Nieuw-Zeeland, maar lees je ook informatie over de achtergrond van de locaties. Ook vertelt schrijver Ian Brodie uitgebreid hoe je er moet komen en hoever een plek bijvoorbeeld rijden is vanuit een 'grote' stad. Dat alleen al maakt het boek een groot plezier om te lezen. De grote hoeveelheid detail is verder ook bewonderenswaardig en geeft een mooie kijk op de rijke geschiedenis van het land.

Mocht je dus fan zijn van de franchise en ooit naar Nieuw-Zeeland willen gaan en daar wat van de mooie locaties bekijken, is The Hobbit Motion Picture Trilogy: Location Guidebook een absolute aanrader. Het boek is te koop bij webwinkels als Bol.com, Libris en Atheneaum en uiteraard ook bij de betere boekhandel. Met dank aan uitgeverij Harper Collins voor het recensie-exemplaar.

[rating 4]

Lees hier méér boekrecensies van FilmTotaal.

NieuwsFilm

meest populair