Documentaire over I Spit on Your Grave.

Cast en crew blikken terug op controversiële culthit.

I Spit On Your Grave kwam in 1978 uit en werd door critici als Roger Ebert omschreven als de meest aanstootgevende film die ze ooit hadden gezien. Toch groeide deze horror, die kan worden geschaard onder het subgenre van de rape-revenge exploitatiefilms, uit tot een culthit. Afgelopen jaar is er een docu over gemaakt met de titel Growing up with I Spit on Your Grave, waarvan de trailer nu op Youtube te zien is.

Camille Keaton speelde de hoofdrol in de film uit '78. Zij vertolkte Jennifer, een vrouw die slachtoffer wordt van een groepsverkrachting en besluit wraak te nemen. Meir Zarchi schreef het scenario en deed de regie. De documentaire is gemaakt door zijn zoon Terry, die zelf in de film een heel klein rolletje had.

Terry Zarchi gaf aan dat hij wil laten weten hoe het was voor hemzelf om op te groeien met een film als I Spit On Your Grave in de achtergrond van zijn leven en graag het verhaal wil vertellen achter de film en de beweegredenen van zijn vader om de film te maken. Ook actrice Camille Keaton komt uitgebreid aan het woord. Volgens Terry is het de meest onbegrepen film aller tijden.



NieuwsFilm

meest populair