Indiase film Court winnaar bij Singapore Silver Screen Awards

Film van Chaitanya Tamhane wint beste film en beste regie.

Court van Indiase filmmaker Chaitanya Tamhane was de grote winnaar van de de Singapore Silver Screen Awards die dit weekend werden uitgereikt op de slotavond van de 25e editie van het Singapore International Film Festival (SGIFF). Het kreeg de prijs voor beste regie en beste regisseur.

De jury omschreef Court, dat gaat over het rechtssysteem in India, een briljante prestatie. Tamhane, die het scenario schreef en de film regisseerde, won al eerder prijzen voor Court op festivals, waaronder de Luidi de Laurentis Award op het Filmfestival van Venetië. Deze wordt elk jaar uitgereikt aan de filmmaker met de beste debuutfilm.

Naast Court vielen in Singapore nog andere films in de prijzen. Sekar Sari werd voor haar rol in Siti uitgeroepen tot de beste acteerprestatie van alle genomineerde films. En binnen de korte film categorie won Dahdi, geregisseerd door de in New York woonachtige Kristen Tan, de prijs voor beste Zuidoost Aziatische korte film. Not Working Today van de Singaporese filmmaker Shijie Tan won de award voor beste korte film van Singaporese bodem en Aditya Ahmad kreeg voor On Stopping the Rain de prijs voor beste regie van een korte film.

Bij de uitreiking waren onder meer actrice Natassja Kinski, Taiwanese acteur Chen Bolin, actrice Cheng Pei Pei en Singaporese regisseur Anthony Chen aanwezig.



NieuwsFilm

meest populair