The Sky Above Us geselecteerd voor IFFR Live

Film van regisseur Marinus Groothof beleeft première in Rotterdam.

The Sky Above Us van Marinus Groothof is door het International Film Festival Rotterdam (IFFR) en partner KPN geselecteerd voor het festivalprogramma IFFR Live. KPN zal de wereldpremière van de film op Interactieve TV presenteren, tegelijk met de vertoning op het festival en meer dan 36 bioscoopvertoningen in Europa tijdens IFFR Live.

Deze dramafilm gaat over de bombardementen op Belgrado in 1999. Iedere dag brengen Ana, Sloba en Bojan hun levens in gevaar, simpelweg door naar hun werk te gaan in of naast het nationale televisiestation in Belgrado: een belangrijk doelwit voor NAVO-bombardementen. Alle drie dwingen ze zichzelf met de angst om te gaan, omdat ze hun gewone leven willen vasthouden. Maar ‘gewoon’ bestaat niet meer, want iedere nacht verandert Belgrado van een bruisende stad in een militair doelwit. In de hoofdrollen spelen onder meer Nikola Rakocevic, Mladen Sovilj en Milos Timotijevic.

Marinus Groothof maakte in 2009 een korte film over de bombardementen in Belgrado genaamd Sunset from a Rooftop, waar hij een Gouden Kalf voor won. Hij had het gevoel nog niet klaar te zijn met het onderwerp en maakte er daarom nu een langspeelfilm over.

IFFR Live wordt gesteund door de Europese Commissie, voor het versterken van de circulatie van Europese films in het digitale tijdperk. De wereldpremière van The Sky Above Us zal plaatsvinden op woensdag 28 januari 2015 om 19:00 uur in de Grote Zaal van de Rotterdamse Schouwburg.



NieuwsFilm

meest populair