Actrice Billie Whitelaw overleden

BAFTA winnares bekend van rollen in The Omen en Hot Fuzz.

Britse actrice Billie Whitelaw is zondag 21 december overleden op 82-jarige leeftijd. Whitelaw was een succesvol actrice van toneel (met name met werk van Samuel Beckett met wie ze langdurig samenwerkte), tv en films als The Omen uit 1976 waar ze de rol van Mrs Baylock in speelde en Hot Fuzz als Joyce Cooper tegenover Simon Pegg.

Gedurende haar carrière werd ze meerdere keren genomineerd voor de Britse Academy Awards (BAFTA' s). De eerste nominatie kreeg ze in 1960 voor beste nieuwkomer dankzij haar rol in Hell is a City. Voor haar rollen in Twisted Nerve en Charlie Bubbles kreeg ze de prijs voor beste vrouwelijke bijrol.

In een interview met de Britse krant The Independent in 1997 liet ze weten niet bang te zijn voor de dood. "Het is niet een van de dingen, die me verschrikkelijke angst aanjaagt," liet ze toen weten. Whitelaw trouwde twee keer. Haar eerste huwelijk met Game of Thrones acteur Peter Vaughan eindigde in 1966 na 14 jaar huwelijk in een scheiding. In 1968 trouwde ze met Duitse acteur en schrijver Robert Muller met wie ze samen bleef tot zijn dood in 1998.



NieuwsFilm

meest populair