Chris Hemsworths dagje uit in de gevangenis

Hij ging voor een kleinschalige periode de bak in ter voorbereiding van zijn rol in 'Blackhat.'

Toen Rush- acteur Chris Hemsworth een rol bemachtigde in de nieuwste film van regisseur Michael Mann, achtte hij het een verstandige zet om tijd in de gevangenis te spenderen. In de film van Mann, getiteld Blackhat, speelt de 31-jarige Australiër een hacker die in ruil tegen strafvermindering de autoriteiten helpt met het opsporen van een cybercrimineel. Hij vertelde tegenover Acces Hollywood hoe het uitstapje verliep.

"We kwamen bij de gevangenis aan en ik vroeg me opeens af: 'Wat doe ik hier eigenlijk?' Mijn nekharen gingen helemaal overeind staan. De gevangenisbewaker zei tegen ons: 'Oké, dit is op eigen risico. Ik zal je eens vertellen, het enige waar ze aan denken zijn manieren om mensen te doden. Zolang je dat maar weet.' Toen had ik helemaal zoiets van: 'Wat doen we hier dan nog!?'"

Vermakelijk genoeg waren er een aantal gedetineerden die Hemsworth herkenden. Namelijk door middel van zijn Marvel films. "Ik hield eigenlijk geen rekening met Thor, maar vele van hen hadden de film gezien. En vanaf dat punt was het: 'Oh, Thor is er.' Toen ik tussen de cellen liep begonnen ze te treiteren. Er ging door mijn hoofd: "Ik ben zojuist getreiterd!" Het was niet zozeer aanstotelijk, een tikkeltje dreigend misschien."

Wat betreft de research waar hij voor kwam vond hij het bezoek wel geslaagd. "Man, het is een hele andere wereld! En dat benadrukte voor mij, en het karakter dat ik speel, dat je als iemand de gevangenis ingaat er volkomen anders uitkomt. Net zoals bij mijn karakter. Dat was best nuttig om mee te maken. Ze hanteren daar ook een compleet andere taal."

Blackhat zal vanaf de 22ste van januari in de bioscoopzalen verschijnen. Naast Hemsworth zijn er ook rollen voor Viola Davis, John Ortiz en Wei Tang.



NieuwsFilm

meest populair