Algemeen

Liam Neeson ziet vierde 'Taken' wel zitten

Waarom ook niet?

door Jim Pedd op 13.01.2015 om 15:32 in Algemeen
Tijdens een interview in het kader van Taken 3 vroeg FOX News aan Liam Neeson of er nog ruimte zou zijn voor een vierde film. Het lijkt erop dat zijn personage, Bryan Mills, inderdaad wel eens terug zou kunnen keren voor nog een avontuur.

”Er is altijd…” begon Neeson. ”Ik denk als het publiek gaat en de film ziet en van de personages houdt, ik bedoel, ik zou graag weer met Forest [Whitaker] werken. En als dat is in het geval van een vierde Taken, zou dat geweldig zijn.”

Gezien de box office prestaties, zou een vierde film in financieel opzicht niet eens zo gek zijn. De film haalde in zijn openingsweekend in de Verenigde Staten alleen al 40,4 miljoen dollar op en in de rest van de wereld werd nog zo'n 51,4 miljoen dollar opgehaald.

Zouden jullie nog een film in de franchise kunnen waarderen?

34 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

En de financiële voordelen zal hij ook wel zien zitten...

YOLO

Avatar

Ik hoop dat CinemaBlend gelijk heeft.

So, will Taken 4 happen? Likely not. The team behind the franchise have been saying the entire time that this is it. Neeson demanded that they avoid a scenario where someone gets "taken," and even though they fulfilled that wish, the reviews have not been kind. Our own Gregory Wakeman said this sequel is "truly atrocious," and the movie only boasts a 12% Fresh grade on Rotten Tomatoes.

DeMuizenkoning

Avatar

benjamin "En de financiële voordelen zal hij ook wel zien zitten..."


Ja weer een lekkere twintig miljoen op z'n bankrekening erbij.. Vind het maar zonde, deel 1 was sterk, sindsdien gaat het bergafwaarts, al heb ik deel 3 nog niet gezien.

geertvdheide

Avatar

benjamin "En de financiële voordelen zal hij ook wel zien zitten..."

Inderdaad. Ik denk dat Neeson inmiddels graag dit soort actiefilms maakt. Non-Stop was ook van hetzelfde laken een pak, evenals het aankomende Run All Night. Het zal wat minder eisen qua acteervaardigheden (in vergelijking met een Schindler's List bijv.) en de omzet is hoog, waardoor hij zelf ook veel kan vragen. Hij schijnt wel een deel van de stunts zelf te doen. Althans, het vechten wel. Het springen / vallen / andere gekte laat hij over aan een stuntman.

Maar goed, Neeson treed de komende tijd ook aan voor een nieuwe Martin Scorsese, genaamd Silence, en voor een hoofdrol in de verfilming van het goed ontvangen boek A Monster Calls, dus hij gooit 't niet helemaal over de actie-boeg.

De Taken-reeks is inderdaad nogal aan het afglijden; naar mijn mening hadden ze het beter bij één film kunnen laten en wordt dit puur uit financieel oogpunt doorgezet. Een vierde deel mag van mij achterwege blijven.

Frietgezicht

Avatar

Ik begrijp dat Neeson zijn zakken wil vullen en dat kun je nooit iemand kwalijk nemen maar zo'n acteur zal toch wel meer en vooral betere scripts onder ogen krijgen neem ik aan?

StarWars2015

Avatar

Hij kan zo veel beter he.. Ik begrijp best dat hij popcorn actiefilms leuk vind om te maken, maar je mag best naar kwaliteit streven.

Secret1994goesFilm

Avatar

Heb het al vaak gezegd... nu dus ook:
Deeltje 1 vond ik zeer goed. Maar deel 2 was zo zwak qua verhaal en filmwerk...
Ik hoopte een beetje dat ze met deel3 hun fout gingen goed maken en Bryan in schoonheid laten eindigen... (dood bevoorbeeld, niks mis met een beetje drama, held die zich opofferd op einde)

M0vieFreak

Avatar

Ik heb deel 3 nog niet gezien maar ik denk dat 3 films wel genoeg is.

Muufley

Avatar

Uitmelken die koe, knijp er alles uit.

Frietgezicht

Avatar

M0vieFreak "Ik heb deel 3 nog niet gezien maar ik denk dat 3 films wel genoeg is."


Zijn er al 3 teveel

DeMuizenkoning

Avatar

Frietgezicht "Zijn er al 3 teveel"


Twee teveel? ;)

Olrik

Avatar

Het eerste deel was zeer vermakelijk, het tweede deel was alles behalve dat en het derde deel...:N

adofmirosch

Avatar

3 geweldige top films, beter dan die nolan batman films.
Deel 4 mag van mij :D

Frietgezicht

Avatar

DeMuizenkoning "Twee teveel? ;)"


Tja,ik zie niet wat er zo bijzonder is aan deel 1 en kan zat kritiek leveren maar ok,die mag blijven :P

DeMuizenkoning

Avatar

adofmirosch "3 geweldige top films, beter dan die nolan batman films."


Grapjas! :B

Frietgezicht " Tja,ik zie niet wat er zo bijzonder is aan deel 1 en kan zat kritiek leveren maar ok,die mag blijven"


Ah dankje :E

Decepticon

Avatar

Frietgezicht "Tja,ik zie niet wat er zo bijzonder is aan deel 1 en kan zat kritiek leveren maar ok,die mag blijven :P"
Ik begrijp wat je bedoelt. Ik vond deel 1 in het begin ook verrassend goed, maar toen ik die vorig jaar, na een paar jaar weer eens gekeken heb, vond ik hem ook best tegenvallen.
Ik vind de trailer van deel 3 er iig beter uit zien dan deel 2 en ga hem ook in de bios kijken, want er draait verder niet wat wat ik direct wil zien.

Of Neeson betere scripts onder ogen krijgt, betwijfel ik. In de Taken 3 special afgelopen vrijdag op veronica, zei hij dat Hollywood hem sinds Taken in een ander daglicht ziet, nl. als actiefilmacteur en dat hij sindsdien overspoeld wordt met scripts voor actiefilms, nu nog steeds. En Neeson gaf ook toe dat hij graag dit soort actiefilms maakt. En geef hem eens ongelijk, met zo'n paycheck.

Maar gezien hij binnenkort met Scorsese gaat werken, hoeven we de hoop niet op te geven, dat hij alleen maar actie blijft doen.

sonnycorleone

Avatar

Poeh! Al weer bijna 20 jaar geleden, rob roy en michael collins! Samen met schindlers list z'n top 3! Toch iets te mager, word ie toch ernstig ondergewaardeerd!

Merlin

Avatar

Liever een vermakelijk "Taken 4" en "Equalizer 2" dan de streberige, quasi-intelligente kul(t) van Nolan.

Frietgezicht

Avatar

Decepticon "Ik begrijp wat je bedoelt. Ik vond deel 1 in het begin ook verrassend goed, maar toen ik die vorig jaar, na een paar jaar weer eens gekeken heb, vond ik hem ook best tegenvallen.
"


Daar had ik maar 1 kijkbeurt voor nodig. :P
Heb Taken maar 1x gezien en nog in de bios dus tijd terug maar herinner me hoe hij vaak toevallig en erg makkelijk van badguy naar badguy ging(zijn laatst Tombstones-film deed die nog wat detective-werk) en de badguys waren meer figuranten. Net als in deel 2(en wat ik lees ook 3) ontbreekt een goede badguy in Taken en die kunnen een film vaak beter maken.
En voor een pure actie-film kijk je Taken ook niet,dan nog liever Die Hard 4 ofzo,krijg je tenminste actie-scenes te zien. Enz enz. Maar heb een pas dus maybe ga ik in de bios mij ff ergeren aan Taken 3. Whitaker vind ik altijd wel goed.

Chris23

Avatar

Decepticon "Ik begrijp wat je bedoelt. Ik vond deel 1 in het begin ook verrassend goed, maar toen ik die vorig jaar, na een paar jaar weer eens gekeken heb, vond ik hem ook best tegenvallen.
"


Ik vond m de eerste keer al tegen vallen.
Mede doordat ik kort er voor Human Trafficing gezien had. (Een thriller waar vrouwenhandel iets realistischer in beeld word gebracht; aanrader(de poster ziet er misleidend cheap uit))
En als je daarna Taken gaat kijken heb je echt zo iets van "jaja `An American` gaat even in z`n eentje het oosteuropese vrouwenhandelprobleem te lijf; na deze film kan je weer gerust slapen want Liam Neeson heeft ff opgelost"

(De enige film met Liam die ik te pruimen vind is The Grey(ik had niet eerst de trailer gezien))

Frietgezicht

Avatar

Chris23 "(De enige film met Liam die ik te pruimen vind is The Grey(ik had niet eerst de trailer gezien))"


Je bedoeld de enige film waarin die een actieheld speelt?Of vind je Schindler's List ook niks? :P

Chris23

Avatar

Frietgezicht "Je bedoeld de enige film waarin die een actieheld speelt?Of vind je Schindler's List ook niks? :P"


Toevallig is dat een (leuk) discussiepunt in deze moviefights.(:verschil tussen een Liam Neeson Film en film waar Liam Neeson in acteert)


Shindlers List is natuurlijk een hele goeie film waarin Liam heel goed acteert; ik vind `m alleen niet te pruimen. (omdat ik er depressief van word ;)... (heb `m dus ook maar 1 keer gezien, The Grey, hoewel je daar ook niet vrolijk van word (de film gaat (net als All is Lost) volgens mij namelijk over de onvermijdelijkheid van de dood), al een aantal keer)

Frietgezicht

Avatar

Ja hehe,had ik al gezien,kijk die fights altijd.
Maar Batman Begins vind je ook niet goed?En Gangs of New York?Zelfs Love Actually is toch wel leuk :P

Maar idd,Neeson heeft ook geen rij overdreven goede films op zijn cv staan. Wat dat betreft niet eens zo gek dat die nu voor centjes gaat in simpele actiefilms,in zoveel toppers deed die al niet mee.

Chris23

Avatar

Batman begins was ik ff vergeten i.d.d. (vind ik zelfs stiekem de entertainentste van de trilogie)
Maar toch, ondanks dat ik me niet echt stoorde aan Liam in Batman Begins had ik het niet erg gevonden als iemand anders (kweet nu even zo snel niet iemand te noemen) die rol gedaan had.(zeker omdat het zo kort na zijn Quin gon gin rol (bijna t zelfde) was.)
Gangs of New York heb ik ook maar 1 keer gezien; was i.d.d. een hele goeie film maar hij boeide me op de een of andere manier niet; voelde een beetje aan als verplichte kost.(omdattie oscars gewonnen had misschien?..kweet t niet.)
Love Actually heb ik nooit gezien.
Ik denk ook trouwens dat ik zowiezo Liam`s charisma niet zo voel als anderen dat doen; hij doet me altijd aan een saaie, humorloze schoolleraar denken, misschien heb ik ooit een schoolleraar gehad waar ik `m onbewust mee associeer. Smiley face

veger

Avatar

Tuurlijk ziet ie dat zitten. De beste man maakt alleen maar 'Taken' films de laaste tijd:

Taken
Taken 2
Taken with Wolves (The Grey)
Taken on a Plane (Non-Stop)
Take3n
Taken with Amnesia (Unknown)

O+

Tatanka

Avatar

Ik snap niet waarom deel 1 wel bestaansrecht zou hebben ten aanzien van de andere delen. Deel 1 was ook gewoon een matige film met gemiddeld acteer- en camerawerk. Verder een zeer dunne verhaallijn en uiteraard het voorspelbare einde. Er is echt geen verschil in alle delen tot nu toe. Matige films die een groot budget opleveren, maar daar zijn er heel veel van. Zo ook Taken deel 1.

bigmichiel

Avatar

Het eerste deel was gewoon een bovengemiddelde actie film. Maar niets bijzonders. Deel twee was zwaar benedengemiddeld. Deel drie moet ik nog zien.

Maar zoals het er nu uit ziet hoefde deel 3 eigenlijk niet eens. Hopelijk is die wel weer tof Smiley face

sonnycorleone

Avatar

Chris23 "Toevallig is dat een (leuk) discussiepunt in deze moviefights.(:verschil tussen een Liam Neeson Film en film waar Liam Neeson in acteert)


Shindlers List is natuurlijk een hele goeie film waarin Liam heel goed acteert; ik vind `m alleen niet te pruimen. (omdat ik er depressief van word ;)... (heb `m dus ook maar 1 keer gezien, The Grey, hoewel je daar ook niet vrolijk van word (de film gaat (net als All is Lost) volgens mij namelijk over de onvermijdelijkheid van de dood), al een aantal keer)"
Goh denk dat weinig mensen de film schindlers list kijken en er vrolijk van worden! Maar zeker 'n geweldige film die je met enige regelmaat zou moeten zien! De vergelijking van the grey met all is lost gaat helemaal mank, plus dat robert redford t.o.v liam neeson nog iets meer charisma bezit(en betere c.v!)! Kijk jij maar lekker uit naar ted 2, word je wel vrolijk van en word ingesproken door liam!

sonnycorleone

Avatar

veger "Tuurlijk ziet ie dat zitten. De beste man maakt alleen maar 'Taken' films de laaste tijd:

Taken
Taken 2
Taken with Wolves (The Grey)
Taken on a Plane (Non-Stop)
Take3n
Taken with Amnesia (Unknown)

O+"
The tAken team, Clash of the taken!

Frietgezicht

Avatar

Ik ben blij verrast. Meestal zie ik mensen de 1ste Taken maar verdedigen alsof het een sterke film is maar hier zijn wat verstandige mensen aan het woord geweest :+

Chris23

Avatar

sonnycorleone "Goh denk dat weinig mensen de film schindlers list kijken en er vrolijk van worden! Maar zeker 'n geweldige film die je met enige regelmaat zou moeten zien!"


Hoezo ... Sonny Corleone? om chronisch depressief te worden ?Smiley face

sonnycorleone " De vergelijking van the grey met all is lost gaat helemaal mank"


Waarschijnlijk heb je gelijk; is ook meer een persoonlijke observatie misschien. (beidde films gaan over een wat oudere man die moet vechten tegen de elementen en in beidde films verliezen ze uiteindelijk, al hebben ze heldhaftig gestreden en kleine overwiningen behaald, de strijd. (ok, het einde van The Grey mag je zelf invullen en het einde van All is Lost is om de bioscoopbezoeker niet al te depri naar huis te laten gaan but you get the idea...or not)

sonnycorleone " plus dat robert redford t.o.v liam neeson nog iets meer charisma bezit(en betere c.v!)"


Vind ik ook. (Had ik toch ook best wel redelijk duidelijk aangegeven toch dacht ik, dat ik Liam niet echt charismatisch vind?)

sonnycorleone "Kijk jij maar lekker uit naar ted 2, word je wel vrolijk van en word ingesproken door liam!"


Liever niet; al het geanimeerde werk van Seth vind ik fantastisch hoor, maar Ted en A Million ways to die in the West zijn tenenkrommend (ok, kvon de scenes met Flash Gordon wel leuk eigenlijk), ik kijk liever naar Wilfred dan. (of is de vergelijking tussen Ted en Wilfred (1 film over een jongen met een pratende teddybeer en 1 serie over een jongen met een pratende hond) ook te mank? ;) )

sonnycorleone

Avatar

Chris23 "Liever niet; al het geanimeerde werk van Seth vind ik fantastisch hoor, maar Ted en A Million ways to die in the West zijn tenenkrommend (ok, kvon de scenes met Flash Gordon wel leuk eigenlijk), ik kijk liever naar Wilfred dan. (of is de vergelijking tussen Ted en Wilfred (1 film over een jongen met een pratende teddybeer en 1 serie over een jongen met een pratende hond) ook te mank? ;) )"
Nee schindlers list is goed voor de bewust wording! Redford is bijna 20 jaar ouder dan neeson! Liam neeson heeft wel degelijk charisma, daar moet ie 't zelfs van hebben! Maar redford bezit net iets meer charisma en is 'n betere acteur!

sonnycorleone

Avatar

Frietgezicht "Ik ben blij verrast. Meestal zie ik mensen de 1ste Taken maar verdedigen alsof het een sterke film is maar hier zijn wat verstandige mensen aan het woord geweest :+"
Hahaha denk dat taken 't goed deed door 't hoge charles bronson gehalte! Met name het compromisloze geweld, de scene met de spijkers in de knieen! Is best origineel!

Chris23

Avatar

sonnycorleone "Nee schindlers list is goed voor de bewust wording!"

Tuurlijk, weet ik ook wel; `kwas just janking your chain ;)
Zeker voor de jongere generaties.
Maar ik ben vroegah doodgegooid met bewustwording, o.a. met Shoa (aanrader voor als je graag bewust wil worden), dus ik hoef `m zelf niet meer te zien dude.

NieuwsFilm

meest populair