Taken 3 (2014)

It Ends Here

Het (hopelijk) laatste deel uit de franchise presteert het om zijn voorganger eruit te laten zien als een meesterwerk.
play

5,3 details

  • 109 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Frankrijk
109 Min Frankrijk

Bryan Mills wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw. Hij is vastbesloten om de werkelijke daders te pakken en moet daarom vluchten voor de politie. Opgejaagd en beschuldigd van moord, doet hij zijn best voor eens en voor altijd een einde te maken aan de bedreigingen van zijn dochter.

Alt titel
Tak3n
Regie
Olivier Megaton
Cast
Liam Neeson, Famke Janssen, Forest Whitaker, Maggie Grace, Dougray Scott, David Warshofsky, Dylan Bruno, Sam Spruell, Jonny Weston, Leland Orser, Andrew Howard, Jon Gries, Don Harvey, Andrew Borba, Judi Beecher.
Budget
$ 48.000.000
Opbrengst
$ 325.771.424
Release
09.01.2015
Release NL
15.01.2015
Release DVD
26.05.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Olivier Megaton | Cast: Liam Neeson (Bryan Mills), Forest Whitaker (Frank Dotzler), Famke Janssen (Lenore), Maggie Grace (Kim Mills), Dougray Scott (Stuart St. John) e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2014

Over Liam Neesons hergeboorte als doorgewinterde actieheld is sinds het onverwachte succes van Taken al veel gezegd en geschreven. Zijn optreden als ex-CIA-agent en overbezorgde vader Bryan Mills viel dermate in de smaak bij het publiek dat Neeson de laatste jaren nog voornamelijk variaties op dezelfde rol neerzet. Niet alleen in de tamelijk teleurstellende opvolger Taken 2, maar ook in soortgelijke films als Unknown, Non-Stop of A Walk Among the Tombstones wordt voornamelijk uit hetzelfde vaatje getapt. Naar verluidt was Neeson op voorhand niet zo zeker over nog een terugkeer in de Taken-reeks, maar de Ierse acteur ging voor een loonstrookje van een slordige twintig miljoen dollar alsnog overstag. Had dat nou maar niet gedaan, is de gedachte die bij deze belabberde afsluiting van de trilogie overheerst.

Het derde deel uit de reeks opent in een rap tempo. De film is amper een minuut onderweg of een generieke bende Oost-Europees gespuis sleurt een hulpeloze bankmedewerker uit zijn huis om een kluis te openen. Dat belooft een hoop sensatie voor de rest van de film, maar vervolgens krijgen we een reeks mierzoete scènes rondom de familie Mills voorgeschoteld. Een aaneenschakeling van tenenkrommende taferelen waarin brave huisvader Bryan zijn volwassen(!) dochter op haar verjaardag met een levensgrote teddybeer verrast en een Razzie-waardig diner waarin Lenore opbiecht nog steeds gevoelens te hebben voor haar ex-man. Met tegenzin bijt je je als kijker door dit kleffe gedoe heen, aangezien het overduidelijk maar een kwestie van tijd is voordat Bryans iets té perfecte leventje op zijn kop zal komen te staan.

videotrailers & clips

alle artikelen (14)

Taken 3 Nieuwsberichten

Laatste reacties

Duck-Twacy

"...Ik vond de film (als tv film) best amusant om te kijken Het verhaal zelf is natuurlijk wel 13 in een......"

Glennekeeeee

"...[quote=adofmirosch]Tjah vreemd he dat er mensen zijn die zich vermaakt hebben met taken 3 en het goe......"

Glennekeeeee

"...[quote=Tarkus]Ik vind deze film, net als de 2 vorige, heel goed. Liam Neeson is weer goed op dreef......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Taken 3

acties