George Lucas wilde 'Star Wars: Episode VII' zelf regisseren

...En pas daarna de tent verkopen.

In 2012 deed George Lucas voor zo'n $4,0 miljard afstand van LucasFilm. De nieuwe eigenaar werd Walt Disney en de entertainmentreus kondigde gelijk een hele reeks nieuwe films aan, waaronder het dit jaar te verschijnen Star Wars: The Force Awakens. Tegenover USA Today onthulde Lucas dat hij bijna zelf Star Wars: Episode VII zou maken.

Volgens de bedenker van één van de grootste filmfranchises aller tijden moest de film uitkomen in mei 2015 en pas daarna zou hij zijn maatschappij willen verkopen. "Het was beter voor mij om te stoppen aan het begin van een nieuwe situatie, aangezien ik dan niet kan opstappen.... De tijd is belangrijker voor me dan het geld," aldus Lucas.

Overigens baalt hij wel ergens van. "Het enige waar ik echt spijt van heb rond Star Wars is het feit dat ik de film nooit heb gezien - Ik heb nooit zo op het puntje van mij stoel gezeten op het moment dat het ruimteschip over het beeld ging. Bij de volgende kan ik net zoveel genieten als alle anderen."

Overigens heeft Lucas geen afstand gedaan van film. Binnenkort verschijnt namelijk Strange Magic, een animatiefilm met een verhaal van Lucas.

Hieronder nogmaals de vermakelijke trailer van The Force Awakens, in de George Lucas' Special Edition-versie.



NieuwsFilm

meest populair