'300'-ster Rodrigo Santoro speelt Jezus Christus in 'Ben-Hur'

De opnames van Timur Bekmambetov's remake gaan deze winter van start.

Paramount Pictures en MGM hebben de hoofdrolspelers van de geplande Ben-Hur remake al een tijdje binnen, namelijk Jack Huston als de Joodse prins zelf en Toby Kebbell als Messala, maar de rest van de cast is nog niet compleet. Morgan Freeman werd verder ingehuurd voor de rol van Ildarin en Olivia Cooke maakt zich op voor het personage Tirzah, maar de rol van Jezus Christus moest nog worden ingevuld. THR meldt nu dat Rodrigo Santoro, vooral bekend als Xerxes in de 300-films, de zoon van God zal gaan spelen.

Ben-Hur, gebaseerd op het boek (1880) van Lew Wallace, vertelt het verhaal van de vrienden Judah Ben-Hur, een Joodse prins, en Messala, de zoon van een Romeinse belastinginner. Messala vertrekt voor vijf jaar naar Rome voor een opleiding, en keert met een complete andere instelling. Messala maakt Judah en zijn religie belachelijk, en als tijdens een processie die langs Judahs huis loopt een dakpan per ongeluk valt en de gouverneur raakt, verraadt Messala zijn jeugdvriend. Judah wordt als slaaf verkocht en zijn moeder en zus tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld. Judah overleeft het, en zweert wraak te zullen nemen. Dat eindigt allemaal in de beroemde wagenrennen.

De opnames van deze remake van regisseur Timur Bekmambetov gaan deze winter van start. De film komt in Nederland uit op 18 februari 2016.



NieuwsFilm

meest populair