Rose Byrne terug als Moira MacTaggert in 'X-Men: Apocalypse'

Het personage werd geïntroduceerd in 'First Class', maar ontbrak vervolgens in 'Days of Future Past.'

Onlangs werden Sophie Turner, Tye Sheridan en Alexandra Shipp gecast voor de rollen van respectievelijk Jean Grey, Cyclops en Storm in X-Men: Apocalypse. Nu meldt EW dat Rose Byrne, die het personage Moira MacTaggert speelde in X-Men: First Class (2011), terug zal keren voor de nieuwe film van regisseur Bryan Singer.

MacTaggert is een vrouw die werkt voor de overheid. Ze gaat in First Class de samenwerking aan met zowel Charles Xavier (James McAvoy) as Erik Lehnsherr (Michael Fassbender). Het laatste dat we van haar zagen was dat Charles de gebeurtenissen met de X-Men uit haar geheugen wiste en het komt er dus op neer dat de superhelden inmiddels weer vreemden voor haar zijn.

Volgens schrijver en producent Simon Kingberg wordt de connectie tussen Charles en Moira ook verder uitgewerkt in Apocalypse.

"Het is zeker een boeiende verstandhouding die van start ging in First Class. We willen hier in de nieuwe film op voortborduren."

Kingberg zegt dat Apocalypse de voltooiing van de primaire verhaallijnen van hoofdpersonages Charles, Eric, Raven (Jennifer Lawrence) en Hank (Nicholas Hoult) zal betekenen.

"Het zijn stuk voor stuk nog zulke jonge personages, dus er is nog een boel over ze te vertellen. Maar wat betreft de eerste fase van hun leven zullen we in deze film het één en ander afsluiten. Of er nog meer nieuwe mutanten bijkomen in Apocalypse? We zijn altijd op zoek naar personages die in de betreffende periode passen."

X-Men: Apocaylypse, met verder rollen voor o.a. Oscar Isaac (Apocalypse), Hugh Jackman (Wolverine), Channing Tatum (Gambit) en Evan Peters (Quicksilver), komt in Nederland uit op 19 mei 2016.

NieuwsFilm

meest populair