Opvolger 'John Wick' al in de maak

De verrassende actiethriller met Keanu Reeves krijgt tweede deel.

Afgelopen jaar wist John Wick flink te verrassen. De actiethriller met Keanu Reeves wist eveneens met een redelijk bescheiden budget van $20 miljoen een kleine $80 miljoen op te halen aan de wereldwijde bioscoopkassa. De website movies.com sprak met het regieduo Chad Stahelski en David Leitch. Ze blijken al bezig te zijn met de opvolger.

“We hebben al tijden ideeën en zonder twijfel weten we dat we de actie uit het eerste deel kunnen overtreffen," aldus Stahelski. "Het is belangrijk dat je zowel het verhaal als het personage interessant maakt. Dat is het belangrijkst. Als er grootse actie is, maar het personage heeft geen charisma, dan ga je de film niet kijken. Kijk naar iedere grote actieheld, of het nu Harrison Ford of Liam Neeson of Robert Downey Jr., dan houd je als eerste van het personage. Het maakt niet echt uit of de actie goed of slecht is. Je ziet ze gewoon graag in actie. We willen dus eerst een goed verhaal en een personage waar iedereen van houdt. Daarna komt de actie!"

Of Reeves terugkeert, zou op basis van bovenstaande in twijfel getrokken kunnen worden. Tijd zal het uitwijzen. De heren gaan mogelijk eerst aan de gang met Cowboy Ninja Viking, de comic-verfilming waarmee ze onlangs in verband werden gebracht.



NieuwsFilm

meest populair