J.J. Abrams over de lightsaber in 'Star Wars: The Force Awakens'

En over IMAX en Episode VIII en IX.

Tegenover de website Collider heeft Star Wars-regisseur J.J. Abrams een en ander losgelaten over onder meer de veelbesproken nieuwe lightsaber in het aanstaande Star Wars: The Force Awakens.

Ten eerste bevestigde Abrams dat hij als uitvoerend producent aanwezig is voor Episode VIII (2017) en Episode IX (2019) en dat er in The Force Awakens één scène is opgenomen met IMAX-camera's, vermoedelijk de scène met de Millennium Falcon, die we al zagen in de teaser trailer.

Nadat Abrams werd gevraagd naar de lightsaber liet hij weten dat hij enorm veel reacties heeft gekregen van fans. Er werd hem onder meer uitgelegd dat dit "driepunts" Star Wars-zwaard niet te hanteren is en de gebruiker juist dood. Abrams is overdonderd door alle aandacht. Hij geeft aan dat ze naar aanleiding van concept-art en de nodige gesprekken besloten tot deze nieuwe lightsaber te komen. Abrams is verrast is dat mensen nu dezelfde gesprekken hebben, alleen dan omgekeerd.

Hieronder het complete interview tijdens de Visual Effects Society Awards, waar Abrams de Visionary Award in ontvangst nam voor zijn werk aan bijvoorbeeld Super 8, de twee Star Trek-films en ook al The Force Awakens.


Om aan te tonen dat er heel wat ideeën zijn over de nieuwe lightsaber hieronder een eerder geplaatste video van Stephen Colbert (vanaf 3:12) en vervolgens de gedachte dat Abrams het concept heeft afgekeken van "apex of the vortex of lightsaber-engineering" uit Pineapple Express uit 2008.






NieuwsFilm

meest populair