Algemeen

J.J. Abrams over de lightsaber in 'Star Wars: The Force Awakens'

En over IMAX en Episode VIII en IX.

door Bram de Groot op 06.02.2015 om 18:06 in Algemeen
Tegenover de website Collider heeft Star Wars-regisseur J.J. Abrams een en ander losgelaten over onder meer de veelbesproken nieuwe lightsaber in het aanstaande Star Wars: The Force Awakens.

Ten eerste bevestigde Abrams dat hij als uitvoerend producent aanwezig is voor Episode VIII (2017) en Episode IX (2019) en dat er in The Force Awakens één scène is opgenomen met IMAX-camera's, vermoedelijk de scène met de Millennium Falcon, die we al zagen in de teaser trailer.

Nadat Abrams werd gevraagd naar de lightsaber liet hij weten dat hij enorm veel reacties heeft gekregen van fans. Er werd hem onder meer uitgelegd dat dit "driepunts" Star Wars-zwaard niet te hanteren is en de gebruiker juist dood. Abrams is overdonderd door alle aandacht. Hij geeft aan dat ze naar aanleiding van concept-art en de nodige gesprekken besloten tot deze nieuwe lightsaber te komen. Abrams is verrast is dat mensen nu dezelfde gesprekken hebben, alleen dan omgekeerd.

Hieronder het complete interview tijdens de Visual Effects Society Awards, waar Abrams de Visionary Award in ontvangst nam voor zijn werk aan bijvoorbeeld Super 8, de twee Star Trek-films en ook al The Force Awakens.

Om aan te tonen dat er heel wat ideeën zijn over de nieuwe lightsaber hieronder een eerder geplaatste video van Stephen Colbert (vanaf 3:12) en vervolgens de gedachte dat Abrams het concept heeft afgekeken van "apex of the vortex of lightsaber-engineering" uit Pineapple Express uit 2008.13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goov25

Avatar

Dus de fans hebben er meer verstand van dan de regisseur? Rare boel weer.

thehungergames

Avatar

Ze hadden er niet zo over nagedacht hoe de lightsaber werd gehanteerd? Iedereen ziet in een keer dat je je daar aan gaat branden in een gevecht.

MattTheMedic

Avatar

Volgens mij vertelt Abrams dat ze juist wel veel gepraat hebben over het lightsaber. Ik snap niet waarom in het artikel staat ''zeker omdat ze er zelf niet zo uitgebreid over hebben nagedacht ''

''It was a number of conversations that led to the design.It was a sketch that became a whole thing and, you know, this was not done without a lot of conversation and it’s fun to see people have the conversation that we had, but in reverse."

ridjieddo

Avatar

MattTheMedic "Volgens mij vertelt Abrams dat ze juist wel veel gepraat hebben over het lightsaber. Ik snap niet waarom in het artikel staat ''zeker omdat ze er zelf niet zo uitgebreid over hebben nagedacht ''

''It was a number of conversations that led to the design.It was a sketch that became a whole thing and, you know, this was not done without a lot of conversation and it’s fun to see people have the conversation that we had, but in reverse.""


Ik word soms zo moe van Filmtotaal's slechte vertalingen. Bedankt voor de opheldering.

Bram

Avatar

MattTheMedic "Volgens mij vertelt Abrams dat ze juist wel veel gepraat hebben over het lightsaber. Ik snap niet waarom in het artikel staat ''zeker omdat ze er zelf niet zo uitgebreid over hebben nagedacht ''"


Excuus, ik heb vertaald naar aanleiding van de video. Ik zal het aanpassen, ik heb klaarblijkelijk het woordje 'not' helaas niet meegekregen.

Joslyn

Avatar

Ten eerste bevestigde Abrams dat hij als uitvoerend producent aanwezig is voor Episode VIII (2017) en Episode IIX (2019)

Is dat niet hetzelfde?

YOLO

Avatar

Dat er slechts een 1 IMAX sequence is TFA te zien zal zien, is oud nieuws.
Notabene Collider vermelde op 30 oktober:

Earlier this year, J.J. Abrams tweeted a picture of an IMAX camera from the set of Star Wars: Episode VII. We knew the majority of the film was being shot in 35mm, but if you were hoping for IMAX to be a large (no pun intended) part of the movie, you’re going to be disappointed.

In an article largely about Interstellar and its use of IMAX, Variety dropped in a small tidbit from Episode VII: “The benefits outweigh the headache of shooting on Imax cameras,” says Abrams, who used them for a single sequence in “Star Wars.” “The opportunity to have an action sequence for this movie done in Imax’s natural format was too delicious an idea to pass up. As a filmgoer, it’s something I want to see.” Hit the jump for more. Star Wars: Episode VII opens December 18, 2015.


Waarom Collider weer die IMAX vraag stelt, terwijl Abrams het al vorig jaar heeft bevestigd is voor mij een volkomen raadsel.

FilmMaster

Avatar

De lightsaber ziet er tof uit, maar blijft onlogisch.

Thyplosion

Avatar

Voor iedereen die de lightsaber onlogisch vindt : Kijk dat filmpje van Stephen Colbert even. Wat is die man toch geweldig.

batmaster

Avatar

Ik snap het niet. Hoezo zouden je handen die straal aanraken? Als je een normaal zwaard vast houdt dan raken je handen ook niet het stuk aan dat dwars zit. Dan zou bij en normale lightsaber ook je handen moeten branden. Vaag.

Shifty777

Avatar

Ik snap het gezeur hierover ook niet. Zelf ben ik ook sinds kleins af aan een doorgewinterde Star Wars fanaat, en ik vind het tof dat ze wat nieuws doen. Say all you want, maar een van de weinige coole dingen aan de prequels was de dubbele lightsaber van Darth Maul.

Daarnaast mag je er vanuit gaan dat een Sith die een dergelijke lightsaber maakt daar ook zijn gevechtsstijl op heeft aangepast en zodoende hier rendement eruit weet te halen i.p.v. zichzelf te verwonden. Tenzij Jar Jar Binks de surprise Sith is natuurlijk... zou ik ergens wel de humor van in zien... althans: het zou een mooie gag zijn als een Gungan in een vluchtige scène wordt onthoofd als sneer naar de prequels >Smiley face

Bintzak

Avatar

batmaster "Ik snap het niet. Hoezo zouden je handen die straal aanraken? Als je een normaal zwaard vast houdt dan raken je handen ook niet het stuk aan dat dwars zit. Dan zou bij en normale lightsaber ook je handen moeten branden. Vaag."


Het stuk dat dwars zit is om de handen te beschermen, als je een zwaard in een ander persoon steek en dan kracht zet vliegt niet je eigen hand over het zwaard het effect mag je er zelf bij bedenken.

En bij deze lightsaber zit de straal ook een stukje verder van het dwarse gedeelte waardoor je inderdaad niet je eigen vingers eraf snijd. maar bij een soepele beweging uit de pols lijkt me dit niet echt een veilig zwaard om mee te werken.

NieuwsFilm

meest populair