Hiphopgroep N.W.A. is terug in eerste trailer 'Straight Outta Compton' (red band)

Met een uitgebreide introductie van oprichters Ice Cube en Dr. Dre.

De eerste trailer van Straight Outta Compton, waarin de opkomst van hiphopgroep N.W.A. centraal staat, wordt vooraf gegaan door een uitgebreide introductie van oprichters Ice Cube en Dr. Dre. Eerstgenoemde wordt in de film gespeeld door zijn eigen zoon O’Shea Jackson Jr., terwijl Corey Hawkins de rol van Dre voor z’n rekening neemt. Verder spelen Jason Mitchell, Aldis Hodge en Neil Brown Jr. respectievelijk de rollen van Eazy-E, MC Ren en DJ Yella. Bekijk de trailer hieronder, evenals de gloednieuwe poster.

Straigh Outta Compton gaat over de opkomst van N.W.A. in de tweede helft van de jaren tachtig. De rappers zorgden met hun uitstraling en progressieve teksten voor een revolutie zorgde binnen het destijds heersende, conservatieve klimaat. De film loopt door tot aan de rellen in 1992 die tot stand kwamen nadat Rodney King door de politie van Los Angeles in elkaar werd geslagen.

De film van regisseur F. Gary Gray bevat verder rollen voor Paul Giamatti als manager Jerry Heller en Keith Stanfield als Snoop Dogg. Straight Outta Compton komt in de VS uit op 14 augustus 2015.





NieuwsFilm

meest populair