Will Smith maakt zich geen zorgen meer om de box office

Met 'Focus' wil hij zijn tekortkomingen aan 'After Earth' achter zich laten.

De Amerikaanse Will Smith is op zijn 46ste een herboren man. Met zijn nieuwste film Focus in het vooruitzicht heeft hij besloten zijn oude denkwijze achter zich te laten. Tijdens een persconferentie liet hij namelijk weten dat hij zich niet meer om de box office prestaties zal bekommeren. Één van zijn laatste films, After Earth, deed het niet naar ieders wens - iets dat Smith wel belangrijk vindt. Met Focus interesseert hem dat niet meer. "Deze film duidt een emotionele overgang in mijn leven en carrière aan."

After Earth, geregisseerd door M. Night Shyamalan, bracht met een budget van 130 miljoen bijna het dubbele op. "Na die afgang brak er iets in mijn geest. Ik had zoiets van: 'Oh, wow, ik leef nog steeds. Oh, wow. Ik ben eigenlijk nog steeds mezelf, ook al kwam de film niet op de eerste plaats uit. Wacht, ik kan dus nog steeds voor een andere film in aanmerking komen.'"

De romantische komedie/drama Focus bracht Smith weer nieuw inzicht. "Ik realiseerde me dat ik nog steeds een goed mens was. Dus toen ik aan 'Focus' ging werken liet ik het concept van het einddoel compleet achter me en oriënteerde ik me op het levenspad. Dit moment, deze seconde, deze mensen en deze interacties... Het is een ontzettende opluchting dat het mij niet meer kan schelen of 'Focus' op de eerste of op de tiende plaatst in de box office terecht komt."

Daarmee geeft de Bad Boys-acteur aan dat hij de film niet zakelijk wil aanschouwen, maar als een stuk kunst. "Ik heb alles al behaald waar ik op hoopte. Van het ontmoeten van bepaalde mensen tot en met de creaties waar wij gezamenlijk aan hebben gewerkt. Het is net schilderen. Ik ga schilderen, en sommige portretten worden fantastisch. Andere schilderijen worden niet zo goed, maar ik ga mijzelf niet meer oordelen op grond van hoe mensen mijn geschilderde creaties zien. Of ze het mooi vinden of niet."



NieuwsFilm

meest populair