Matthew Vaughn wil 'Hit-Girl' prequel én 'Kick-Ass 3'

En Gareth Evans zou de Hit-Girl-film zomaar kunnen gaan regisseren.

Ondanks dat Jeff Wadlows Kick-Ass 2 het niet helemaal waar kon maken aan de bioscoopkassa en sowieso matig werd ontvangen, heeft Kick-Ass-regisseur Matthew Vaughn goede hoop dat er alsnog een film komt rond het personage Hit-Girl. Het afsluitende Kick-Ass 3 zou daarna moeten volgen.

"We zijn klaar met het verhaal. Wat we nu moeten doen is dat we ervoor zorgen dat wat we deden met X-Men: First Class ook doen met de Kick-Ass wereld. We hebben fans verloren met Kick-Ass 2," aldus Vaughn. "Het werd niet zo geliefd als we hadden gehoopt. Nu hebben we het idee voor de Hit-Girl prequel. Het is een sterke, simpele prequel waarmee we het vertrouwen kunnen terugwinnen. Als we dit voor elkaar krijgen, dan ben ik ervan overtuigd dat ik Aaron en Chloe kan overtuigen om terug te keren en het Kick-Ass verhaal af te ronden met Kick-Ass 3."

Het personage Hit-Girl was meteen na het verschijnen de keiharde superheldenkomedie Kick-Ass (2010) een erg geliefd personage. Actrice Chloe Grace Moretz heeft echter al aangegeven dat ze klaar is met de rol. Aangezien Hit-Girl een prequel zou moeten worden, zal Vaughn waarschijnlijk een andere actrice zoeken, aangezien Moretz ondertussen 18 jaar is.

Overigens is Vaughn niet van plan de prequel zelf te regisseren. Hij ziet liever dat iemand als Gareth Evans (The Raid) de regie op zich neemt. "Een echt gewaagde, slimme regisseur. Het merendeel van de film speelt zich af in het verre oosten."

Kick-Ass (RT = 76%, IMDb = 7,7) wist bij een budget van $30 miljoen bijna $100 miljoen te noteren aan de wereldwijde bioscoopkassa. Het $28 miljoen kostende Kick-Ass 2 (RT = 29%, IMDb = 6,7) kwam niet verder $60,8 miljoen.



NieuwsFilm

meest populair