Netflix koopt oorlogsfilm ‘Jadotville’ met Jamie Dornan

De streaming-reus komt nu ook met steeds meer 'eigen' films.

Netflix gaat verder met het uitbreiden van de originele content. Uiteraard zet de streaming-service al in op 'original series' en nu komen daar in een razend tempo films bij. Dit keer heeft Netflix de film Jadotville aangekocht, tijdens het filmfestival van Berlijn. De film van regisseur Richie Smyth en met 50 Shades of Grey-acteur Jamie Dornan moet in 2016 exclusief te zien zijn via Netflix.

Netflix-manager Ted Sarandos: "Het verhaal over hoe Pat Quinlan zijn manschappen leidde tegen een veel grotere tegenstander, zonder dat er ook maar iemand omkwam, is een van de grote gebeurtenissen uit de 20ste eeuw."

De oorlogsfilm speelt zich af in 1961 en gaat over een veldslag tussen 3000 Congolese soldaten en een Ierse VN-troepenmacht van 150 man, onder leiding van commandant Patrick Quinlan. Deze rol wordt gespeeld door Dornan.

Naast Jadotville werkt Netflix samen met Adam Sandler aan vier films en sloot het een overeenkomst met indie-filmmakers Jay Duplass en Mark Duplass om eveneens vier films te produceren. In augustus verschijnt Crouching Tiger, Hidden Dragon II: The Green Destiny gelijktijdig op Netflix als in de Noord-Amerikaanse bioscoopzalen.



NieuwsFilm

meest populair