Dilwale Dulhania Le Jayenge stopt na 20 jaar in de bioscoop

Langstlopende Bollywood- film kreeg laatste vertoning in Mumbai.

Na release in 1995 was Dilwale Dulhaniya Le Jayenge (ook wel bekend als DDLJ) zo populair, dat deze vervolgens in India twintig jaar lang te zien was in de bioscoop. Uiteindelijk was deze alleen nog in een bioscoop in Mumbai te zien en werd daar nu na 1009 weken besloten, dat het tijd was om de film niet meer te vertonen omdat het commercieel niet langer rendabel is. Daarmee is er een einde gekomen aan de roulatie van deze baanbrekende Indiase romcom.

Dilwale Dulhaniya Le Jayenge gaat over Raj en Simran. Beiden komen uit India maar ontmoeten elkaar als ze op reis zijn in Zwitserland. Ze raken verliefd, maar dan moet Simran van haar vader terug naar India omdat daar een geschikte huwelijkskandidaat op haar wacht, waar haar vader aan heeft beloofd. De film was bijzonder omdat het in Bollywood films gebruikelijk was dat mensen die buiten India waren opgegroeid als de mindere werden neergezet. Met het personage van Raj wilden de filmmakers laten zien dat Indiase mensen hun cultuur en waarden kunnen behouden, ongeacht het land waar ze wonen.

Hoofdrolspelers Shah Rukh Khan en Kajol werden met deze romcom absolute supersterren en speelden daarna nog vele malen samen als koppel.



NieuwsFilm

meest populair