Gerucht: Nieuwe Spider-Man is niet blank

Peter Parker zou niet terugkeren.

Spider-Man komt in de nabije toekomst naar het Marvel filmuniversum. Peter Parker mogelijk echter niet. Jeff Sneider van The Wrap vertelt dat de nieuwe webslingeraar niet blank zou zijn. Mogelijk komt er een film met Miles Morales in de hoofdrol, een latino knul, die het kostuum van Parker overnam in de comics. Hij wordt net als Parker gebeten door een radioactieve spin.

”Luister, dit ligt nog niet helemaal vast, maar ik zeg het jullie, Spider-Man gaat niet blank zijn,” vertelde Sneider tijdens een podcast. ”Ik weet het 95% zeker. Spider-Man wordt zeer waarschijnlijk zwart. Maar er bestaat een kans dat hij Latino wordt. 95% zeker, niet blank.” En: ”Het wordt geen Peter Parker.”

Uiteraard ligt er nog niets vast, maar het zou geen vreemde keuze zijn voor Sony en Marvel om een niet-blanke Spider-Man te casten. Daar komt bij dat Sneider over het algemeen betrouwbare bronnen heeft, dus het zou zomaar kunnen dat hij gelijk heeft.

Hoogstwaarschijnlijk merken we dat snel. De eerste keer dat de nieuwe Spider-Man te zien zal zijn, is in Captain America: Civil War, dat in mei 2016 in première gaat. Een jaar later, in juli 2017, krijgt hij zijn eigen solofilm.



NieuwsFilm

meest populair