Vervolg David Finchers 'Girl With the Dragon Tattoo' is dood

Geen The Girl Who Played with Fire, aldus hoofdrolspeler Rooney Mara.

Eind 2011 verscheen van Gone Girl-regisseur David Fincher het fraaie The Girl With The Dragon Tattoo, de Engelstalige versie van het eerste boek van Stieg Larssons 'Dragon Tattoo'-trilogie. Ondanks dat er eerder nog positieve berichten verschenen, vermoedt hoofdrolspeler Rooney Mara dat de kansen op een vervolg nihil zijn.

Tegenover E! was Mara pessimistisch over de toekomst en ze ziet zichzelf de rol van Lisbeth Salander niet meer spelen: "Ik denk dat het niet meer gaat gebeuren. Ik ben teleurgesteld dat ik de rol niet nog een keer kan invullen, maar de toekomst ziet er somber uit."

Verleden jaar liet Fincher nog doorschemeren dat Sony door wil met het project aangezien ze al fors hebben geïnvesteerd in de filmrechten en de scripts. Ook gaf hij aan dat het huidige veelbelovende script voor The Girl Who Played with Fire flink zou afwijken van het boek. Fincher zou de film overigens niet zelf gaan regisseren.

Het eerste deel (RT = 86%, IMDb = 7,9, FT = 7,6) werd gemaakt voor zo'n $90 miljoen en kwam wereldwijd niet verder dan een overigens acceptabele $232,6 miljoen.



NieuwsFilm

meest populair