Reese Witherspoon kritisch over journalistiek rode loper

Witherspoon pleit voor meer diepgang.

Reese Witherspoon (Walk the Line, Mud) heeft zich kritisch uitgelaten over de journalistiek die wordt gebezigd op de rode loper. "Ik wil graag vertellen over wie ik draag, maar ik zou ook graag willen dat de verslaggevers wat vragen over welke rol ik nog een keer zou willen spelen."
Witherspoon plaatste een foto op Instagram waarmee ze vertelt over het #askhermore-initiatief.

"Hebben jullie daar weleens van gehoord? Het is bedoeld om verslaggevers te inspireren wat creatievere vragen te stellen op de rode loper. Ik ben gek op de Oscars en mode, net als jullie allemaal. En ik wil ik graag delen wat ik draag, later vanavond. Maar ik zou het ook fijn vinden om wat van deze vragen te beantwoorden."

In de afbeelding zijn onder meer de volgende vragen te zien: Wat is het grootste risico dat je hebt genomen? Je hebt veel bereikt, waar ben je het meest trots op? Waarmee zouden filmmakers en karakters het verschil kunnen maken in de wereld? Als je elke rol zou kunnen spelen, welk karakter zou je dan willen zijn? Met deze vragen hoopt de actrice op meer diepgang in de vraaggesprekken op de rode loper.

Op de rode loper werd ze door een journalist van ABC naar de beweging gevraagd. Witherspoon verklaarde: "Dit is een beweging om te zeggen dat weer meer zijn dan alleen onze jurken. Het is een groep vrouwen, 44 van de genomineerden dit jaar zijn vrouwen, die blij is dat ze hier mogen zijn en kunnen praten over het werk dat ze hebben verricht. Het is moeilijk om een vrouw in Hollywood te zijn of in welke industrie dan ook."



NieuwsFilm

meest populair