Eddie Redmayne als vrouw op eerste foto 'The Danish Girl'

De acteur won afgelopen zondag nog de Oscar voor zijn hoofdrol in The Theory of Everything.

Britse krant The Daily Mail heeft de eerste blik bemachtigd op Eddie Redmayne in The Danish Girl, de film waarin hij de eerste persoon speelt die ooit een geslachtsverandering onderging. Redmayne won afgelopen zondag nog de Oscar voor zijn hoofdrol als Stephen Hawking in The Theory of Everything.

Redmayne vertelde de krant dat hij sinds januari al werkt met choreografe Alexandra Reynolds om de fijne trekjes van het vrouwelijke lichaam te doorgronden om de rol te spelen van Einar Wegener/Lili Elbe. Hij heeft daarbij ook de hulp ingeschakeld van de transseksuele gemeenschap. Redmayne zei verder het volgende:

''We bekijken alles vanuit een vrouwelijk perspectief. Het is de meest gevoelige rol die ik ooit heb gespeeld. Het gevaar van een dergelijke operatie was indertijd enorm. Einar was behoorlijk dapper.''

Alicia Vikander zal de rol spelen van Gerda Wegener en Amber Heard speelt de rol van Ooola. De regie van The Danish Girl is in handen van de Oscar-winnende regisseur Tom Hooper, met wie Redmayne eerder samenwerkte aan Les Miserables. De film moet in 2016 de bioscopen bereiken.



NieuwsFilm

meest populair