'It'-regisseur Cary Fukunaga zoekt nog steeds naar de perfecte Pennywise

De kleurrijke nachtmerrie van vele kinderen werd in de miniserie uit 1990 tot in perfectie gespeeld door Tim Curry.

Het laatste dat we hoorden over Cary Fukunaga's geplande nieuwe verfilming van Stephen Kings It, was dat de productie aankomende zomer van start zal gaan. Er wordt op dit moment dus druk gezocht naar een cast, met name de juiste acteur voor de rol van de clown Pennywise. Tegenover de Braziliaanse krant O Globo geeft Fukunaga aan dat hij nog steeds niet weet wie het stokje moet overnemen van Tim Curry, die een angstaanjagende rol neerzette in de miniserie uit 1990.

"Dit wordt mijn eerste film in de Verenigde Staten en ik ben nog steeds op zoek naar de perfecte acteur voor de rol van Pennywise. Het is goed om te weten dat Stephen King tot nu toe blij is met ons werk. We hebben namen en data veranderd, maar in essentie komt het overeen met wat hij graag in de bioscoop zou willen zien verschijnen."

Fukunaga geeft daarnaast ook aan dat hij al vijf jaar met de film bezig is.

"Ik ben al zo'n vijf jaar met dit project aan de gang. Ik heb verschillende versies van het script gelezen, maar het voelde telkens niet goed. Iedereen probeerde er veel te veel in te stoppen, verteld vanuit het perspectief van de man en het kind. En dat in een film van twee uur. Dit past simpelweg niet. Daarom besloot ik alles weg te gooien en opnieuw te beginnen."

Er zijn schijnbaar een paar mensen die Tilda Swinton de clown willen zien spelen. Filmwebsite Joblo suggereert dat Michael Shannon ook wel een geschikte keuze zou zijn. Wat denken jullie?



NieuwsFilm

meest populair