Combi van Japanse cinema en keuken op Japan Square

Filmfestival wordt gehouden van 18 tot en met 22 maart 2015 in Gent.

De zesde editie van het Japan Square Filmfestival zal tussen 18 en 22 maart worden gehouden in Gent. Hierin worden verschillende Japanse films vertoond in de Skoop bioscoop met daaromheen onder meer artistieke en culinaire activiteiten. De vereniging Japan Square hoopt zo allerlei facetten van het land te belichten bij een breed publiek.

Het vijfdaagse festival heeft een klein programma met zes films van verschillende genres. Daarop staan dit jaar Over Your Dead Body van de grootmeester van de Japanse horror Takashi Miike. Uzumasa Limelight, Love Hotel, A Tale of Samurai Cooking: A True Love Story en Leaving on the 15th Spring over een meisje dat hunkert naar de buitenwereld en worstelt met haar gevoelens. Daarnaast is er een selectie gemaakt van filmpjes voor kinderen.

Vaste prik op het festival is de lunchfilm. Dit jaar is dat A Tale of Samurai Cooking: A True Love Story, waarbij je met een comboticket na afloop ook Japans kan lunchen. Nieuw op het programma is een fototentoonstelling genaamd Japanese Whispers waar werk van Tine Guns, Zaza Bertrand en Meta-bo wordt tentoongesteld.



NieuwsFilm

meest populair