Tom Hanks verkoopt girl scouts koekjes

Zijn oorspronkelijke missie was het aanschaffen van een typemachine.

Tegen het einde van februari ging acteur Tom Hanks (Captain Phillips, Saving Mr. Banks) samen met zijn 19-jarige zoon Truman op pad in Los Altos, Californië. Hanks, die een ijverige verzamelaar is van typemachines, was op weg naar zo'n soort winkel toen hij door drie meisjes van de padvinderij benaderd werd. Hij kocht op den duur vier dozen bestaande uit girl scouts koekjes en doneerde daarnaast nog eens 20 dollar om hun beweging te steunen. Maar daar liet hij het niet bij.

De 58-jarige Hanks, die volgend jaar in Inferno te bewonderen zal zijn, besloot even te blijven en mee te helpen met de verkoop. Willekeurige toeschouwers die voorbij liepen en vroegen om met Hanks op de foto te gaan, kregen van hem te horen: "Alleen als je van deze jonge dames koekjes koopt."

Een moeder van één van de meisjes, Archana Appanna, vertelde aan de plaatselijke krant: "Ik ben nog steeds in de zevende hemel. We wisten eerst niet wie hij was, omdat zijn gezicht bedekt was door middel van een honkbalpet en een zonnebril." Appanna zei daarnaast dat Hanks manier van doen heel erg leuk was. "Hij was heel erg menselijk. Zeer op zijn gemak."




NieuwsFilm

meest populair