Delen 'Insidious' en 'Sinister' hetzelfde filmuniversum?

Producent Jason Blum ziet zijn franchises graag overlappen.

Hoewel superhelden het idee populair hebben gemaakt, is het weinig verrassend dat ook andere genres zich willen branden aan de zogenaamde 'cinematic universes', waarin meerdere films in dezelfde wereld afspelen. Vooral in het horrorgenre is er al eerder geprobeerd iets dergelijks tot stand te krijgen (denk aan Freddy vs. Jason).

Maar wat te denken van een gedeeld filmuniversum voor franchises van hetzelfde bedrijf? Blumhouse Productions is de laatste jaren behoorlijk opgevallen als de productiemaatschappij achter franchises zoals die van Paranormal Activity, Insidious en Sinister, filmreeksen die allen dit jaar een nieuw deel krijgen. De grondlegger van Blumhouse, Jason Blum, sprak afgelopen weekend met Cinema Blend en liet tijdens dat interview weten ook wel geïnteresseerd te zijn in een gedeeld filmuniversum:

''Zoals Marvel, bedoel je? Ja, dat wil ik zeker wel. We hebben al een aantal easter eggs in de nieuwe films gestopt. Een aantal in Insidious 3 en een aantal in Sinister 2. Dus daar zijn we mee bezig, maar dat wil ik wel graag uitbreiden. Het worden geen Avengers-taferelen, maar het idee van verschillende franchises die overlappen ben ik helemaal voor.''

Zowel Insidious 3 als Sinister 2 zullen later dit jaar de Nederlandse bioscopen bereiken.



NieuwsFilm

meest populair