'The Breakfast Club'- cast bijeen voor jubileum

Molly Ringwald en Ally Sheedy vierden dertigste verjaardag van cult klassieker.

Weinig films wisten de stemming en gevoel van een jonge generatie zo treffend weer te geven als The Breakfast Club van John Hughes dat in 1985 deed. Sindsdien is het uitgegroeid tot een cult klassieker en wordt nog steeds gezien als een van de beste films in het weergeven van hoe het leven van een tiener eigenlijk voelt. Inmiddels is het alweer dertig jaar geleden dat de film werd uitgebracht en wordt dat gevierd met een uitgave van een opgepoetste DVD en blu-ray van de film later dit jaar. Deze versie opende deze week het South by Southwest film festival in Texas in bijzijn van Molly Ringwald en Ally Sheedy.

Na afloop van de film gingen de twee actrices in gesprek met het publiek over de film en hoe deze hun leven heeft beïnvloed. Sheedy gaf aan zich na de productie eenzaam te voelen en Ringwald zei verbaast te zijn dat haar eigen dochter de film ook leuk vond en zich erin kon vinden.

The Breakfast Club gaat over vijf tieners die op zaterdag moeten nablijven op school. Naast Ringwald en Sheedy speelden ook Emilio Estevez, Anthony Michael Hall en Judd Nelson een hoofdrol. Aan het begin van de dag zijn de vijf niet bevriend, maar ze groeien over de loop van de dag naar elkaar toe, delen geheimen en onzekerheden.



NieuwsFilm

meest populair