Scenarist Alex Garland: vervolg op 'Dredd' komt er niet

Maar een remake of reboot kan er misschien wel ooit komen.

Scenarist Alex Garland denkt niet dat er een vervolg gaat komen op de remake van Dredd. De film was al geen box office succes en haalde wereldwijd slechts 35 miljoen dollar op, tegen een budget van 50 miljoen dollar. Maar de Dvd en Blu-ray verkopen maakten dat fans en ook de cast en crew van de film geloofden in een vervolg, waaronder zelfs hoofdrolspeler Karl Urban.

In een interview met Collider, vertelde Garland dat de film er niet zal komen. ”Ik heb een gevoel van verantwoordelijkheid, want ik weet dat er mensen zijn die de Dvd kopen, in een poging het vervolg gemaakt te krijgen. Omdat ik geen online profiel heb of iets dergelijks, kan ik deze mensen niet direct bereiken, maar wat ik wil zeggen is dat het zo vriendelijk van ze is, en bedankt daarvoor, maar houd je geld, want de mensen die de beslissingen maken, maakt dat soort dingen niets uit. Zij denken aan andere zaken, andere vergelijkingen, andere algoritmen.”

Om vervolgens te zeggen: ”Hoe kan ik dit zeggen zonder zoetsappig te worden? Het raakt me. Het betekent wat, dat deze mensen de film steunen, maar wat de mensen willen, een vervolg, gaat er niet komen Ik denk dat het gaat gebeuren, maar ik denk niet met mij en de mensen die de vorige film gemaakt hebben.”

Waar Garland vermoedelijk op doelt, is dat er dus waarschijnlijk op een bepaald moment een reboot of remake zal komen, maar geen vervolg.



NieuwsFilm

meest populair