Blu-ray

Blu-Ray Review: The Hundred-Foot Journey

Lasse Hallström regisseert Helen Mirren in een smakelijk bedoelde tragikomedie.

door Bram de Groot op 23.03.2015 om 12:57 in Blu-ray


Regie: Lasse Hallström | Cast: Manish Dayal (Hassan), Helen Mirren (Madame Mallory), Om Puri (Papa), Charlotte Le Bon (Marguerite), e.a. | Speelduur: 122 minuten | Bioscooprelease: 9 oktober 2014 | FilmTotaal recensie: The Hundred-Foot Journey

Van producenten Steven Spielberg en Oprah Winfrey verscheen afgelopen jaar de film The Hundred-Foot Journey, waarvan de regie in handen was van Lasse Hallström, bekend van de voor een Oscar genomineerde films The Cider House Rules (1999) en Chocolat (2000). Ondanks dat de tragikomedie netjes scoorde aan de bioscoopkassa's, wisten de drie grote namen de film niet om te zetten naar een echte topper.

De prima bijdrage van de Oscar winnende actrice Helen Mirren (The Queen) doet de film veel goed en de smakelijke dramedy doet een beetje denken aan de ingrediënten van de titels The Best Exotic Marigold Hotel en Julie & Julia. Toch wist het veelbelovende The Hundred-Foot Journey het niet helemaal waar te maken. De film kwam wereldwijd wel uit op een redelijke $90 miljoen. Entertainment One bracht onlangs de Blu-Ray uit.

Synopsis

De familie Kadam verhuist met grootse plannen van India naar het pittoreske Saint-Antonin-Noble-Val in Zuid-Frankrijk, om daar een Indiaas restaurant te openen. Het rustig openen zit er echter niet in. De kille eigenaresse van het klassieke Franse restaurant Le Saule Pleureur, Madame Mallory, protesteert hevig tegen de opening. Dit escaleert in een flinke vete tussen de twee restaurants. Wanneer zoon Hassan Kadam zijn passie voor de Franse haute cuisine ontdekt en valt voor souschef Marguerite, probeert hij te bemiddelen en de twee uiteenlopende culturen nader tot elkaar te brengen.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is The Hundred-Foot Journey redelijk "fresh" met 68 procent. De IMDb noteert een nette 7,3 bij ruim 33 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de dramedy met een 7,0 (Stem zelf). FT-recensent Fabian Melchers kwam tot maar liefst 2,5 ster naar aanleiding van zijn recensie.

Box Office

Het productiebudget van The Hundred-Foot Journey bedroeg zo'n $22 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende het een redelijke $11,0 miljoen en eindigde uiteindelijk op een prima $54,2 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op een prima $88,9 miljoen. De opbrengst in Nederland stokte op bijna een half miljoen in dollars.


Film: The Hundred-Foot Journey | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: maart 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 8713045243814 | Ook verkrijgbaar op: 1 disc Dvd | Met dank aan: Entertainment One

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van The Hundred-Foot Journey zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase, met daaromheen een sleeve met een vergelijkbare opmaak. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor een aangepaste versie van de filmposter.

Beeld & geluid

Visueel ziet The Hundred-Foot Journey er kleurrijk en sprankelend uit. In High Definition en met een standaard beeldverhouding van 2.40 : 1 pakt dit redelijk netjes uit. Wel zijn er momenten waarop het beeld iets in kwaliteit lijkt in te leveren. Dit zijn vooral de momenten waarop het beeld soberder of donkerder wordt. Dan gaan er onnodig details verloren. De DTS-HD 5.1 track is vooral via de muzikale ondersteuning aanwezig en zorgt ervoor dat de dialoog prima volgbaar is.

Extra's

Entertainment One heeft verzuimd om de hoofdfilm een beetje op te peperen met wat leuke of informatieve extra's. Een featurette over de culinaire keukens was niet onaardig geweest.

Smakelijk tussendoortje voor de juiste doelgroep, op een erg basic Blu-Ray uitgave

Zoals al geschreven weet The Hundred-Foot Journey het niet waar te maken. Er zijn voldoende ingrediënten om er een geslaagde tragikomedie van te maken, maar helaas weet regisseur Lasse Hallström het project niet gaar te koken. Heel verrassend is dit overigens niet. Hallström lijkt de laatste jaren zijn grip sowieso al een beetje kwijt, met titels als Dear John en Safe Haven.

Deze Blu-Ray uitgave is erg basic. Er wordt dan wel een sleeve voor om de hoes meegeleverd, maar in de hoes is eigenlijk alleen de hoofdfilm terug te vinden, zonder extra's en met een gemiddelde beeldkwaliteit. Hieronder de online featurette 'Taste the Movie', onder meer met producenten Steven Spielberg en Oprah Winfrey:


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

JamesBond

Avatar

Die "maar liefst 2,5 ster" vind ik echt prachtig! :D

NieuwsFilm

meest populair